avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Am o intrebare si as aprecia un raspuns cat mai la obiect cu putinta.
Povestea incepe astfel. F este casatorita cu C. C decedeaza. C a avut o sotie de care a divortat , dupa aceea el s-a insurat cu F. Din prima casatorie C are un copil. C nu a avut niciun bun pe numele lui, niciun imobil nimic, nici inainte, nici in timpul casatoriei sale cu F. Parintii lui C detin o casa si un apartament. C are de asemenea si o sora. F a facut, dupa decesul lui C, cerere de succesiune, in calitate de vaduva a lui C. In conditiile decesului parintilor lui C, cum ar decurge succesiunea? Ce anume i-ar reveni lui F?
Cel mai recent răspuns: annita123 , utilizator 11:31, 20 Iulie 2011
Daca socrii decedeaza, lui F nu ii revine nimic. In situatia in care C are copiii cu F atunci acesti copii pot veni la mostenire prin reprezentare la fel cum va veni si copilul din prima casatorie.
Asadar, dupa decesul parintilor lui C, la mostenire vor veni copiii lor, adica sora lui C, si copiii lui C, prin reprezentare, deoarece numitul C este decedat.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
ContSters178374, utilizator
F nu are drept la succesiunea socrilor. Doar copilul lui C are drept la succesiune si va culege o cota egala cu matusa lui, sora lui C. In cazul in care copilul lui C este minor, atunci copilul va culege succesiunea prin intermediul reprezentantului sau legal (fie F - in cazul in care a fost adoptat, fie fosta sotie a lui F - mama naturala a copilului). Oricum... copilul moşteneşte şi nu F!
C si F nu au niciun copil. Sa inteleg ca F, desi era sotia lui C atunci cand C a decedat, nu are niciun drept la succesiune? E ca si cand ar fi divortat dinainte si s-ar fi facut partajul? (impropriu zis partaj pentru ca nu avea niciun bun C)
F nu are drept la succesiunea parintilor lui C pentru simplul motiv ca nu are vocatie succesorala (nora nu-si mosteneste socrii, nepotul insa da). Asadar, la decesul parintilor lui C vin sora acestuia (daca este in viata) si copilul/copiii lui C (in locul tatalui lor - C, decedat). Daca C ar avea bunuri proprii achizitionate in timpul vietii sale atunci sotia are o cota de mostenire la acestea.
Ah, da. Multuesc mult pentru raspunsuri. Sa aveti o zi minunata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire mihaelamazilu2008 mihaelamazilu2008 Buna seara, Va rog sa ne lamuriti intr-o problema si anume:Tatal meu a decedat de 3 luni.In urma lui au ramas sotia(casatoriti de 39 ani)3 copii si ... (vezi toată discuția)
Cum se impart bunurile intre sotie si fiica ? carmenbn carmenbn Avem urmatoarea situatie : sotul are o fiica majora din prima casatorie (22 ani), actuala sotie nu are copii, cei doi nu au copii impreuna.Cei doi nu au bunuri ... (vezi toată discuția)
Socrul meu,s a recasatorit,iar din prima casatorie are 2 copii.cu ... cony55 cony55 Socrul meu,s a recasatorit,iar din prima casatorie are 2 copii.Cu actuala sotie,n a avut copii.Intre timp,ii moare un copil,acesta din urma,avind la rindul lui ... (vezi toată discuția)