avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Protectia muncii de catre angajator
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Protectia muncii de catre angajator

Protectia muncii de catre angajator
Buna ziua, dețin un salon de manichiura (2-3 angajati) protectia muncii nu o pot face eu ? Sau trebuie sa vina neapărat specialist? In trecut venea un domn la 3 luni, dar am rupy legatura.. multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:51, 3 Iulie 2024
Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Daca dvs. nu aveti abilitati pentru a face instruirea angajatilor, va trebui sa apelati la un SEPP.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentionaza:
-art.8 (4) Dacă în întreprindere şi/sau unitate nu se pot organiza activităţile de prevenire şi cele de protecţie din lipsa personalului competent, angajatorul trebuie să recurgă la servicii externe.
(5) În cazul în care angajatorul apelează la serviciile externe prevăzute la alin. (4), acestea trebuie să fie informate de către angajator asupra factorilor cunoscuţi că au efecte sau sunt susceptibili de a avea efecte asupra securităţii şi sănătăţii lucrătorilor şi trebuie să aibă acces la informaţiile prevăzute la art. 16 alin. (2).
(6) Lucrătorii desemnaţi trebuie să aibă, în principal, atribuţii privind securitatea şi sănătatea în muncă şi, cel mult, atribuţii complementare.
-art.9 (4) În cazul micro-întreprinderilor şi al întreprinderilor mici, în care se desfăşoară activităţi fără riscuri deosebite, angajatorul îşi poate asuma atribuţiile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru realizarea măsurilor prevăzute de prezenta lege, dacă are capacitatea necesară în domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este psi (su) necesar pentru contractul de mandat srl? utilizator9727 utilizator9727 Buna ziua. Va deranjez cu o nedumerire. Am inteles ca tot ar fi necesar ca administratorul unei micro-intreprinderi (numit prin Contractul de mandat) sa faca ... (vezi toată discuția)
Ssm, psi la srl cod caen 4711 pentru administrator buna seara, ... andreeaschlaepfer andreeaschlaepfer SSM, PSI la SRL cod caen 4711 pentru Administrator Buna seara, Pentru un SRL (magazin alimentar) cu cod caen 4711 - comert cu amanuntul in magazine ... (vezi toată discuția)
Protecția muncii serbantony98 serbantony98 Buna ziua! Recent am deschis un mic magazin de tip Outlet. Magazinul nu are angajați doar 2 administratori care se ocupa de bunul mers al magazinului. Oare ... (vezi toată discuția)