Intr-un comentariu mai vechi din 2017 –
www.avocatnet.ro/forum/discu...
am citit urmatoarele (extras) :
Art. 40 C.mun
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....
Angajatorul nu poate modifica atributiile prevazute in fisa postului de o maniera in care acestea sa nu mai corespunda functiei in care este incadrat salariatul ci unei alte functii sau meserii de acelasi nivel de pregatire sau de un nivel de pregatire inferior ori superior.”
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
ce inseamna aici in conditiile legii respectiv sub rezerva legalitatii – presupun, poate gresesc - ca legea pune totusi niste limitari.
Cred ca exista CEVA limitari LEGISLATIVE - la drepturile/autonomia „absoluta” a angajatorului de a-si redacta fisele postului. Mai ales in sistemul bugetat de stat...
Cred ca angajatorul este constrans de niste limitari – de ex. - drepturile "partii adverse", sau - definitiile de baza ale unor posturi/functii, etc.
Astfel de limitari cautam, pentru a clarifica cum cad contradictiile – pro sau contra anularii concursului.
Daca NU gasim astfel de limitari – pe ce se bazeaza mini-investigatia comisiei desemnate, pe ce-si bazeaza membri comisiei decizia de a anula concursul, sau dimpotriva, de a-i da curs mai departe.
Trebuie sa avem o justificare legala pentru aceasta decizie.
Multumesc, si – inca o data, imi cer scuze pentru lungimea, poate excesiva, a discursului.