avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... INTAMPINARE LA PLANGERE CONTRAVENTIONALA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

INTAMPINARE LA PLANGERE CONTRAVENTIONALA

Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
pisicul negru, utilizator
Cel mai recent răspuns: pisicul negru , utilizator 21:14, 9 Februarie 2010
Cautand pe internet am gasit regulamentul de aplicare al noului cod rutier prevazut in H.G. nr.1391 din 4 oct. 2006 .
CAPITOLUL VII: Sanctiuni contraventionale si masuri tehnico-administrative
Art. 180
(1)În cazul în care constata încalcari ale normelor rutiere, agentul constatator încheie un proces-verbal de constatare a contraventiei, potrivit modelului prevazut în anexa nr. 1A, care va cuprinde în mod obligatoriu: data, ora si locul unde este încheiat; gradul profesional, numele si prenumele agentului constatator, unitatea din care acesta face parte; numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau resedinta contravenientului, numarul si seria actului de identitate ori, în cazul cetatenilor straini, al persoanelor fara cetatenie sau al cetatenilor români cu domiciliul în strainatate, seria si numarul pasaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberarii acestuia si statul emitent; descrierea faptei contraventionale, cu indicarea datei, orei si locului în care a fost savârsita, precum si aratarea tuturor împrejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; numarul punctelor-amenda aplicate si valoarea acestora, posibilitatea achitarii de catre persoana fizica, în termen de cel mult doua zile lucratoare, a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, sanctiunea contraventionala complementara aplicata si/sau masura tehnico-administrativa dispusa; indicarea societatii de asigurari, în situatia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale; termenul de exercitare a caii de atac, semnatura agentului constatator si unitatea de politie la care se depune plângerea.
[...]
Art. 181
(1)În situatia în care fapta a fost constatata cu ajutorul unui mijloc tehnic certificat sau unui mijloc tehnic omologat si verificat metrologic, politistul rutier încheie un proces-verbal de constatare a contraventiei, potrivit modelului prevazut în anexa nr. 1D, dupa prelucrarea înregistrarilor si stabilirea identitatii conducatorului de vehicul.

Abia acum am observat ca mie mi s-a intocmit p-v model prevazut in anexa 1A si nu model prevazut in anexa 1D.

Pot sa folosesc acest argument in favoarea mea? sau nu are relevanta?



Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2010
pisicul negru, utilizator
Toate neregulile care duc la la aplicarea sanctiunii nulitatii procesului verbal ca urmare a contestatie formulate de contravenient sunt prevazute in art.16-17 din O.G.nr.2/2001.
Tipul procesului verbal folosit nu este inserat in prevederile actului normativ,mai sus citat,
Intampinarea o gasiti atasata la dosarul cauzei,desi aceasta,impreuna cu actele atasate,trebuiau emise in copii si contravenientului conform prevederilor art.116 c.pr.civ.
Mergeti la arhiva instantei si in functie de aceasta ,puteti depune,in scris, apararile dvs.referitoare la cele inserate ,intr-un raspuns la intampinare
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
pisicul negru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare radar cornelius26 cornelius26 Salutare! Am si eu o intrebare: stie cineva daca este obligatoriu a se trece in pv de contraventie numarul si seria cinemometrului cu care a fost ... (vezi toată discuția)
Radar, suspendare permis, contestatie pv ionutz05cti ionutz05cti Stimati Domni/ Doamne , ma confrunt cu urmatoarea situatie: in 15.03.2008, am fost oprit de un echipaj de politie care se deplasa din sensul opus , mi s-a ... (vezi toată discuția)
Prezentare martor - proces civil catalindiakonus catalindiakonus Salutare. De aproape un an ma judec cu Primarul Constantei - Politia Locala Constanta pentru ca am contestat o amenda rutiera. In cererea de judecata am ... (vezi toată discuția)