avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... salut, am o situtie mai deosebita, m-am casatorit cu o ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

salut, am o situtie mai deosebita, m-am casatorit cu o filipineza ...

salut,am o situtie mai deosebita,m am casatorit cu o filipineza in Filipine in 2018 ,fiind gravida(probabil cu mine,nu stiu nici acum daca este sau nu copilul meu ),tot in 2018 am adus o in Romania si am inscris actul de casatorie la ambasada Romaniei in Filipine unde s a eliberat un certificat de casatorie Romanesc cu specificatia ACT INSCRIS,in 2021 am mai facut un copil care sigur este al meu,amandoi copii fiind nascuti in Romania sunt cetateni Romani ,intre timp ea s a dovedit infidela si vreau sa divortez,se poate divorta in Romania sau trebuie ca divortul sa fie obligatoriu in tara care s a produs casatoria,?in Romania, Filipine nu are Ambasada ,permisul ei de sedere obtinut in urma casatoriei expira in noiembrie 2024,daca suntem divortati ea mai obtine viza adica alt permis de sedere?
daca eu dovedesc ca primul copil nu este al meu si ea s a folosit de asta ca sa vina in Romania,ea va fi trimisa inapoi in Filipine? sau va primi alt permis de sedere pentru ca este mama copiilor? copiii sunt cetateni romani, au 3 ani si 5 ani, ea este cetatean filipinez, doar recent divortul este aprobat in Filipine. se poate divorta si in Romania tinand cont ca Filipine nu are Ambasada in Romania si casatoria a avut loc in Filipine? ea nefiind cetatean Roman si casatoria a avut loc in Filipine, copii avand cetatenie Romana,ea are drepturi in Romania ? daca s a folosit de faptul ca primul copil nu este al meu dar ea spunand ca este al meu ca sa vina in Romania mai are drepturi in Romania? in ce caz nu se mai prelungeste permisul de sedere si este obligata sa paraseasca tara?
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2024
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 12:55, 4 Iulie 2024
Actiunea privind tagada paternitatii cat si cea de divort le puteti initia in Romania. Conditiile prelungirii dreptului de sedere si prelungirea valabilitatii permisului este o alta chestiune ce o priveste strict pe sotia dv insa in caz de divort aceasta nu mai poate solicita drept de sedere pe argumentul casatoriei ci pentru alt motiv, eventual daca aceasta lucreaza cu contract de munca si indeplineste celelalte conditii prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza in romania pentru un cetatean filipinez BogdanMMM BogdanMMM Salut , am o situatie putin complicata , vreau sa ma casatoresc cu o filipineza si nu stiu cum sa procedez , eu lucrez in Danemarca dupa casatorie nu ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu o filipineza Petru0786 Petru0786 Buna ziua, locuiesc de 4 ani in Londra si as dori sa ma casatoresc in Romania cu o filipineza care locuieste in Filipine. Este posibil dupa casatorie ca ea sa ... (vezi toată discuția)
Nu vor sa imi inregistreze copilul la starea civila. bogdancristianpetre bogdancristianpetre Buna dimineata! Imi poate spune si mie cineva daca exista temei legal pentru a refuza inregistrarea copilului unui cetatean roman, copil nascut pe teritoriul ... (vezi toată discuția)