avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... galagie facuta de vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

galagie facuta de vecini

Buna ziua! Sunt din Bucuresti, locuiesc la bloc si am o mare problema cu vecinii de deasupra, care fac galagie la orice ora din zi si din noapte, fara sa le pese de vecini (noi, care avem si copil de 4 ani, care are program diferit de al lor, precum si altii din jur); problema persista de 12-13 ani, de cand s-au mutat;am incercat sa ne imprietenim, chestie care a functionat vreo 2 ani, apoi am devenit din nou "dusmani"; buun, am apelat pana la urma la politie; au venit, nu le-au deschis, au plecat; apoi am fost la ofiterul de proximitate si am dat declaratie (i-am explicat in mare ofiterului ce se intampla); cand am intrebat politistul care e programul de liniste la bloc a spus ca nu mai exista asa ceva, ca legea 61 nu mai e valabila, ca tot timpul trebuie sa facem liniste ca, deh, e bloc; apoi au fsot chemati ei si din nou noi; am fost cu mama a doua oara la politie si am discutat cu acelasi ofiter de care apartinem; insa acum, situatia era diferita; ne-am luat noi papara, ca daca nu ne intelegem cu ei, o sa ne luam amenda si noi si ei; noi de ce, va intreb??? dar sa o luam cu inceputul: ca au venit vecinii la politie, ca au recunoscut ca si-au amenajat balconul si au facut galagie, dar ca el se trezeste la 5 dimineata si se spala si el pe fata ca pleaca la serviciu; oricum, ofiterul era de data asta diametral opus fata de prima data, spunand si ca vecinii au declarat ca i-am interogat copilul si ca ne-am interesat despre ei :stunned: (am intrebat copilul la un moemnt dat ce face mamaie la ora 5 dimineata de face atata galagie) (asta o fi interogare?!?!?!; din cate stiu eu nu); pe scurt, ideea este ca pana la urma dl ofiter a inceput sa ne vorbeasca urat, mamei (care are 60 de ani, nu 6!!!!) i-a spus: "iesi afara" (ca nu trebuia sa accepte sa intre si ea de la inceput, eu fiind cea care am semnat declaratia), ca nu are ce sa le faca, daca ei vor sa isi faca baie si sa isi repare ce au prin casa si mai stiu eu ce sa faca la ora 12 noaptea sau 2 noaptea sau 4-5 dimineata, e treaba lor, pot face ce vor, el nu le poate interzice asa ceva; intrebarea mea este ce se poate face in acest sens; de vreo 2 zile vecinii sunt linistiti, dar ma intreb oare cat va mai dura; daca politia nu ne ajuta, si anume faimosul ofiter de proximitate la care tr sa apelam cand avem probleme, cum se poate rezolva problema noastra? Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea lunga, dar suntem la capatul rabdarii. Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna!
Din cele povestite deducem ca problemele s-au rezolvat. Sesizarea dv facuta la politie i-a pus pe drumuri pe vecinii dv. Au fost chemati la politie, au dat declaratii, etc. Iar acum spuneti ca e liniste. E posibil sa ramana asa, de acum sa fie liniste. Poate ca cei de la politie l-au atentionat pe vecin si se linisteste.
Daca pe viitor va mai deranjeaza faceti sesizare la acelasi politist dar trimiteti un exemplar si la seful politiei locale.
Din comentariul politie mi-a placut interpretarea legii asa cum ati citat dv:
ca tot timpul trebuie sa facem liniste ca, deh, e bloc

Acesta este adevarul indiferent de numarul legii.
sunt si f prost izolate fonic apartamentele.
o auzeam pe vecina de deasupra si cand vorbea la telefon si cand mergea prin casa, nu mai zic de aspirator..
m-am mutat. vecinul de deasupra coase la masina de cusut de la 7 dimineata..
fiind la bloc, bunul simt impune sa respecti si programul celorlalti, cum unii nu-l au, nu aveti decat sa faceti sesizari la politie
am auzit de cazuri in care un nene a platit amenda ca-i sforaia cainele prea tare si de un altul amendat ca se plimba cu caruciorul prin casa, ori omul era invalid ( reclamatia fiind facuta, culmea, de cel de deasupra)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de liniste intr-un bloc muresann muresann Am citit chestiuni legate de problema cu programul de liniste (legea nr 61 , actualizata , L230 | 2007 ) insa tot a ramas cu un semn de intrebare . Se poate ... (vezi toată discuția)
Tulburare linistea publica yo3 yo3 Buna ziua, Casa in care locuiesc se invecineaza cu o scoala, care este acum \\\"privatizata\\\" de turci si au amenajat un teren de sport chiar langa curtea ... (vezi toată discuția)
Ce masuri pot fi luate impotriva vecinilor galagiosi? cedeandreea cedeandreea Buna ziua. De citeva saptamini, vecinii noi de deasupra apartamentului meu fac niste zgomote incredibile in podea, respectiv tavanul meu. La sfirsit de ... (vezi toată discuția)