avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua Soțul a cumpărăt cu credit bancar un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua Soțul a cumpărăt cu credit bancar un apartament ...

Bună ziua
Soțul a cumpărăt cu credit bancar un apartament înaintea căsătoriei cu câteva luni, am rambursat la banca o suma din banii de la nunta apoi ratele s au plătit în următorii 4,5 ani...contribuind și eu la acestea.
Apartamentul nu l a trecut și pe numele meu,în cazul unui divort am dreptul și eu la acel apartament?
Mulțumesc pt eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 16:20, 4 Iulie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nefiind proprietara, nu aveti dreptul sa partajati imobilul.
Imobilul este bun propriu al sotului.

Aveti insa dreptul sa cereti un drept de creanta pentru ratele platite.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă este soțul de acord, puteți merge împreună la notar și schimbați regimul matrimonial ales la căsătorie astfel încât apartamentul sa între în proprietatea amândurora.
Dacă soțul refuza, în caz de divorț, puteți recupera o parte din ratele achitate de dvs în acea perioada precum si a îmbunătățirilor aduse.
Puteți face partajul doar asupra bunurilor mobile luate în perioada casatoriei, prezumandu-se ca aveți o cota de contribuție de 50%.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice, anterior ivirii divorțului, ca să știți ce probe sa va preconstituiti în aceasta perioada.
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort. la partaj am dreptul la cota dintr-un imobil mostenit de celalalt sot? denis marian denis marian am fost casatorit 12 ani . apartamentul este mostenire de la uchiul ei . am vreun drept in afara de bunuri? avem un copil de 12ani va mutumesc. (vezi toată discuția)
Partaj cri_xtina cri_xtina Sunt in divort de sotul meu,pe 21 mai am termen.As vrea sa stiu in caz de partaj daca sotul poate avea pretentii asupra apartamentului detnut dinainte de ... (vezi toată discuția)
Partaj anonim anonim In urma divortului in care exista un minor si imobilul apartine sotului prin act de vinzare cumparare, dinaintea casatoriei, cum se face partajul? (vezi toată discuția)