avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Buna ziua! Am o societate, cod caen 4321-instalatii ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Buna ziua! Am o societate, cod caen 4321-instalatii electrice. ...

Buna ziua! Am o sicietate, cod caen 4321-instalatii electrice. Firma nu are nici o autorizare(eu personal am),vreau sa stiu daca pot lucra ca si subcontractor pentru munca necalificata, anume cabalare, santrui, gauri, pozare tub PVC, eventual sa pun echipamente pe petrete, dar nu o sa fac punere in functiune, verificarea o face firma care ma subcontracteaza.
Intrebarea mea este daca pot factura asa ceva in conditiile in care nu am autorizarile ANRE sau altele autorizari.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:27, 7 Iulie 2024
Activitățile de proiectare, executare și verificare a instalațiilor electrice se realizează de către operatori economici care dețin atestate/decizii de confirmare emise în condițiile legii.

Un operator economic care are, potrivit legii, calitatea de antreprenor general, în baza unui contract de antrepriză încheiat cu un beneficiar și care nu deține un atestat acordat de ANRE, are dreptul de a subcontracta lucrările de proiectare, executare sau verificare de instalații electrice care, prin contractul încheiat cu beneficiarul investiției, sunt în sarcina sa, numai către operatori economici atestați conform prezentului regulament și numai cu acordul beneficiarului.

Executare - ansamblul activităților desfășurate de un operator economic atestat în vederea realizării/modificării unei instalații electrice, cu respectarea proiectelor tehnice și a legislației incidente în vigoare, inclusiv a normelor, normativelor tehnice, prescripțiilor și a altor reglementări în vigoare, incidente domeniului instalațiilor electrice. Aceste activități includ și lucrările de mentenanță care necesită intervenții asupra unor componente ale instalațiilor electrice.

In speta, potrivit Regulamentului ( texte citate mai sus) din 15 decembrie 2021 pentru atestarea operatorilor economici care proiectează, execută și verifică instalații electrice, in opinia mea, va trebuie atestat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen pentru pfa - pot alege mai multe caen? lamar lamar As dori sa aflu daca avand diploma de electrician exploatare medie si joasa tensiune pot sa inscriu PFA cu urmatoarele coduri CAEN: 4321 - Lucrari de ... (vezi toată discuția)
Pot elabora proiecte de instalatie electrica ca pfa? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, cu codul CAEN 4321 - Lucrari instalatii electrice pot elabora, ca PFA, proiecte de instalatii electrice, ce sa fie ulterior atestate MLPAT - ... (vezi toată discuția)
Masurare priza de pamant popanaid popanaid Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca o societate comerciala care are atestat ANRE tip B si C2A, poate sa faca masuratori pentru prizele de pamant sau trebuie ... (vezi toată discuția)