avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Un var, ruda de gradul II , grav bolnav, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Un var, ruda de gradul II , grav bolnav, imobilizat ...

Buna seara.
Un var, ruda de gradul II , grav bolnav, imobilizat la pat, urmeaza sa fie internat intr-un camin de batrani. Intre mine, unic mostenitor si bolnav sunt doar intelegi verbale si nu exista nici un act legal intocmit de verisor (contract de intretinere, testament, donatie etc).
Eu si familia am considerat firesc sa ajutam ruda aflata in nevoie, care nu are posibilitati materiale. Noi urmeaza sa achitam integral costurile caminului de batrani, aprox. 6000 lei pe luna, poate chiar mai mult, in functie de nevoile bolnavului. Dar am aflat azi, inaintea internarii lui : contractul se va incheia intre caminul de batrani si bolnav, eu urmeaza sa apar doar ca persoana de contact .
Oficial, eu nu sunt parte in acest contract bilateral si nu am nici un control asupra situatiei.
presupun ca, daca se va factura, ulterior chitanta va fi doar numele varului bolnav,
Cum ma pot asigura :
ca bolnavul va fi bine ingrijit , pe termen cat mai lung?
ca nu i se va lua casa prin clauze inselatoare?
nu va fi influentat sa semneze acte fara stirea noastra? ni s-au cerut pentru bolnav cartea de identitate, certificat de nastere, cupon pensie, card de sanatate si pin, etc. ? am fost de buna credinta, acum avem suspiciuni.
va multumim pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Drept civil testament berronike berronike Timp de un an si jumatate am ingrijit un batran imobilizat la pat cu sechele A.V.C. (hemiplegie), dar si bolnav psihic fara punere sub interdictie prin ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei telefonice si eventuala sechestrare. aurelia2 aurelia2 Pot invoca \'violarea corespondentei\' si eventul, \'sechestrarea de persoana\', in cazul unui batran imobilizat la pat, care si-a cedat apartamentul si a fost ... (vezi toată discuția)
Unde si ce act se poate face? Voilu Voilu Buna ziua. Recent am fost suspectat de un posibil avc. Riscul de a se repeta si de a fi major, exista. Vreau sa previn niste situatii grave. Nu vreau ca in ... (vezi toată discuția)