avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Violarea corespondentei telefonice si eventuala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Violarea corespondentei telefonice si eventuala sechestrare.

Pot invoca 'violarea corespondentei' si eventul, 'sechestrarea de persoana', in cazul unui batran imobilizat la pat, care si-a cedat apartamentul si a fost mutat de la domiciliul sau?
Cel mai recent răspuns: aurelia2 , utilizator 00:07, 29 Decembrie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la avocat daca vreti sa faceti ceva bine elaborat in fapt si in drept.
Este genul de caz care nu pare sa fie chiar simplu...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul de fata, este vorba de un batran, burlac, de 78 de ani, care acum este aproape imobilizat la pat. A cedat apartamentul de 4 camere unui var, care de mult il 'vana'. Fratele lui i-a cedat partea, dupa succesiune si nu s-a implicat, iar acum este si decedat.
Eu, ca prietena care vorbeam zilnic cu el la telefon, prin video, am constatat ca dupa o saptamana de 'fericire' in noua locatie/familie (un ap.de 2 camere), lucrurile s-au schimbat in rau. Presupun ca a fost pacalit sa se mute. Acum este tratat ca un nebun, i se confisca telefoanele, sau ii sunt date cand si cand ... i se umbla in listele de prieteni si in corespondenta si, mai nou, am fost sunata pt. a fi intreabata daca ma deranjeaza telefoanele lui, ca sa stie daca ma sterg din agenda, caci 'au fost apelati de diversi prieteni de-ai lui, deranjati' ... Nu au putut sa ma ia ca aliat, chiar daca mi-au spus ca este nebun si ca si psihologul este de partea lor ... De doua ori, domnul a reusit sa ma sune si sa lase videoul (Whatsapp) deschis, ca sa aud cum este certat ... Oribil! ... Specific ca prietenul meu nu este nebun, doar ca are pasiunea calculatoarelor (fiind specialist), iar acum nu le mai poate folosi, si-si ocupa timpul cu telefonul, stand ore intregi singur ... empatizez cu el si chiar doresc macar sa-i intimidez putin, daca ma vor mai suna ...
Va rog sa-mi dati un sfat si, eventual, legile in care se incadreaza aceasta situatie!
Va multumesc anticipat!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu vreti sa apelati la avocat mergeti la politie.
O sa.le.explicati situatia si veti vedea ce zic.
In primul rand de înseamnă mai exact ca "a cedat"?
Nu exista operațiunea de cedare.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
mergeti la dgaspc de care apartine batranul cu casa, sa faca o verificare.
ap de 2 camere al cui e ?

Alte discuții în legătură

Act testament sau donatie paunrodicagabriela paunrodicagabriela Buna ziua va scriu in numele unei matusi.Acum aproximativ 2 ani o veche prietena mai in virsta (77 ani)de care a avut grija a desemnat-o legatar universal pe ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare-cumparare cu uzufruct stefaniamihaela stefaniamihaela Buna ziua, Mi s-a propus sa am grija de o persoana in vartsa de 75 de ani, si in schimbul ingrijirii ei imi va ramane apartamentul in care aceasta locuieste. ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut - varstnic in nevoie PopMi PopMi Buna ziua, Am in bloc o batrana (77 ani) ce a ramas vaduva de o luna . Raposatul a mai fost casatorit si din prima casatorie are 2 baieti (cu care nu a fost ... (vezi toată discuția)