avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act testament sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act testament sau donatie

Buna ziua va scriu in numele unei matusi.Acum aproximativ 2 ani o veche prietena mai in virsta (77 ani)de care a avut grija a desemnat-o legatar universal pe toate bunurile neavind mostenitori.Dupa o perioada timp in care a ingrijit-o,a avut grija si a intrtinut bunurile a inceput sa o goneasca si nu a mai dorit-o in preajma ei.Acum matusa mea a aflat ca acea persoana a facut un act de donatie in favoarea UNEI AVOCATE PT TOATE BUNURILE.CARE ACT MAI ESTE VALABIL TESTAMENTUL SAU DONATIA SI DACA ACTELE FACUTE IN FAVOAREA MATUSII MAI SUNT VALABILE.
Cel mai recent răspuns: paunrodicagabriela , utilizator 14:02, 31 Octombrie 2011
care act s-a facut ultimul?
si acea avocata...ce legatura are cu defuncta? nu cumva i-a fost clienta defuncta avocatei respective?
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Va rog sa precizati exact ce anume scrie in Donatia facuta avocatei ca se doneaza.
Primul este testamentul in 2009 iar donatia este facuta pe numele mamei avocatei care a facut testamentul in favoarea matusii de la batrana dupa ce batrana ca are si ceva probleme medicale a refuzat relatia care o avea cu matusa mea,iar acum in 2011 s-a descoperit ca 2 morminte din cimintirul bellu care erau ale batranii sunt pe numele mamei avocatei care s-a ocupat si de testament,iar batrana a declarat ca ea nu a donat nimic mai ales gropile familiei.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
paunrodicagabriela, utilizator
Matusa mea nu stie ce scrie in actul de donatie dar i-au spus o familie care acum are grija de bunurile batranei ca s-a trezit cu numule schimbat pe 2 morminte din cimintiru bellu,pe numele mamei avocatei care a facut testamentul intre batrana si matusa mea,dar batrina spune ca nu a facut nici o donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere remus5 remus5 Un prieten m-a rugat sa ma interesz pe internet legat de cazul sau. Sotia lui are o matusa care a mostenit de la fiul ei care a murit o suma de bani. Matusa ... (vezi toată discuția)
Testament notarial georgiana.td georgiana.td Acum 10 ani , socrii mei au convenit cu o batrana , vecina , sa o ingrijeasca iar in schimb ea la va lasa casa ei . Au mers la notariat , au incheiat un ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare cu clauza de intretinere cajvandoina cajvandoina sotul meu a incheiat cu o ruda de-a sa un astfel de contract in timpul casniciei.Acestia au murit iar noi am divortat si am deschis un proces de partaj.Fostul ... (vezi toată discuția)