avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! M-am certat cu sotia, si a plecat de acasa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! M-am certat cu sotia, si a plecat de acasa cu copilul ...

Buna ziua! M-am certat cu sotia, si a plecat de acasa cu copilu dupa ea, sa mutat in chirie. Ea a inceput sa imi impuna sa vad copilu doar o ora pe saptamana, fara sa fi pronuntat in instanta , si pe langa toate astea mi,a cerut sa fac o cerere de locuinta anl, ca sa mute cu copilu, ca este chiria scumpa.. Daca bag eu divort de ea , am sanse sa ramana copilu cu mine, mentionez ca ea nu are unde sa stea cu copilu, are doar o casa cu o camera la tara si nu are conditii, se ocupa de copil ca mama, dar ma gandesc ca daca fac cererea de divort sa nu imi dea nici mie copilu si nici cu ew nu poate ramana ca nu are conditii si sa ajunga copilu pe la orfelinat...
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:20, 11 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.

Daca sunteti hotarati in acest sens, puteti sa divortati la notar, unde veti stabili de comun acord toate conditiile privind drepturile si obligatiile parintesti. Important este sa lasati deoparte toate neintelegerile si sa actionati in interesul propriului dumneavoastra copil.

Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2024
Alina-Andreea Plugaru, Avocat
Buna ziua! Asa ne dorim sa divortam prin notar, copilul sa ramana la ea, dar sa imi dea si mie dreptul de vizita, sa impartim timpul copilului, nu sa ajung sa il vad o ora pe saptamana. Intrebarea mea este: daca accepta cumva propunerea mea, si dupa ce semnam actele la notar si se pronunta divortu, si ea incepe sa faca numai cum vrea ea, sa ajunga chiar sa imi interzica sa il mai vad. Ce pot face mai departe ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai bine va informati din timp la un avocat asa incat sa stiti ce va asteapta. Nu cunosc varsta copilului. Nu puteti cere locuinta copilului doar asa, sa va razbunati ca ea nu il lasa la dv mai mult de o ora. Dar puteti cere copilul mai mult, sigur.
Un copil pe care il doresc parintii care au conditii decente nu ajunge la orfelinat, astea sunt scenarii din nestiinta, de aceea e bine sa mergeti sa va informati. Asa aflati si cam ce program ar fi bun pentru copil in fucntie de varste diferite, nu sa impartiti timpul copilului, ci sa faceti un program care sa fie corect pentru copil intai.
Daca divortati la notar puneti de la inceput programul de vizita. daca nu exista intelegere si asupra vizitei, nu divortati la notar, ci in instanta
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2024
gi-jane2, moderator
Buna ziua! In caz ca divortam la notar, si ea refuza in continuare si imi impune tot asa sa vad copililul cand vrea ea si o ora pe saptamana, se mai poate face ceva? Pot sa ma mai muc mai departe in instanta.

Alte discuții în legătură

Divort si copil mastefan mastefan Buna ziua Ma numesc V.J si va voi spune pe scurt problema mea; sunt casatorit de 9 ani si din aceasta casatorie a rezultat o fetita de 6 ani .In toti acest ... (vezi toată discuția)
Soția însărcinată a plecat la maică-sa de două luni. are dreptul să-i interzică tatălui să-și vadă copilul? cristi pepene cristi pepene buna seara . sunt cununat cu o fata de 5 luni si a plecat de acasa acum 2 luni la maicasa fara cearta fara nimic si a spus ca se va intoarce dar nu sa mai ... (vezi toată discuția)
Cerere de vizitare minori Cristinatimus Cristinatimus Buna ziua!!!Sunt mama in divort.Am un copil de 3 ani!As vrea sa stabilesc un program de vizitare prin care s-a dat dreptul tatălui să aibă legături ... (vezi toată discuția)