avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema grava inmatriculare, problema factura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema grava inmatriculare, problema factura

Salut!
Am o problema f grava cu inmatricularea unui Megane din 2006 si scriu aici poate stie cineva vreo solutie. In septembrie 2009, cand am avut banii pt achizitionarea masinii, am vorbit cu un prieten (care mai cumparase vreo 2 masini din afara) sa ma ajute, aceasta fiind practic prima mea masina, iar eu nu aveam habar in acel moment cum se procedeaza. Bun, acesta la randul lui a vorbit mai departe cu altcineva in Franta, dand comanda pt masina ce o vroiam (un Megane minim din 2006 si cu max 120 mii km la bord) si la un moment dat mi s-a spus ca mi s-a gasit masina si ca poate fi trimisa cu platforma in tara sau ma pot duce sa o iau de acolo. Am ales varianta 2, desi era mai scumpa, pentru ca-mi doream pe langa astea sa vad si Parisul. Am ajuns acolo intr-o duminica seara, a venit omu' si ne-a luat de la aeroport, am vazut masina (impecabila, exact ce-mi doream), ne-a dat cartile tehnice, 2 chei, factura, talonul, asigurare internationala pe 5 zile...am verificat seriile, i-am dat banii si am plecat. Am mai stat putin prin Paris dupa care ne-am intors spre casa. Aici am fost la RAR...totul ok (ne-au dat certifc de autenticitate, facut CIV, noxe etc.), am inscris-o la primarie la impozit, am platit nesimtirea aia de taxa de poluare...si cand a fost totul gata, pe 14 octombrie am depus dosarul de inmatriculare...L-au verificat la ghiseu si mi-au zis sa vin a doua zi dupa numere si talon. Bun...acum incepe circul...A doua zi...pai, sa vedeti ca e o problema, mergeti si discutati cu sefu'...Discut eu cu sefu' lor care-mi zice ca sunt suspiciuni ca factura este falsa si ca au dispus verificarea prin interpol si ca nu mi-o pot inmatricula definitiv, dar imi dau numere provizorii pana vine raspunsul (bineinteles ca am crezut atunci ca masina este furata)...Si mi-au tot dat numere rosii timp de 3 luni si aproape nicio informatie. La un moment dat, sun si aflu ca a venit raspunsul de la interpol si ca sa vin a doua zi in audienta...ma duc si mi se spune ca din pacate li s-au confirmat suspiciunile si factura mea este falsa, in sensul ca: masina NU este furata, dar se pare ca desi faptic mi s-a vandut mie, in acte a fost vanduta catre o firma din Romania, si nu mie, iar totul s-a facut in scopul eludarii tva-ului...iar mie, din moment ce nu sunt proprietarul nu mi se mai pot da nici macar numere rosii (practic am ramas cu masina pe post de mobilier)...Bun, mi s-a mai spus ca s-a deschis dosar la ipj si ca o sa fiu chemat pt declaratii....si atat. Am fost citat la ipj, am povestit intamplarea, iar acolo mi s-a spus ca au facut o noua adresa la interpol si ca asteapta raspuns, dar ca nu mi se poate inmatricula masina. Mentionez ca pe factura pe care am primit-o, valoarea masinii era trecuta cu tva si masina imi era vanduta mie de catre o firma franceza, firma care avea si pe talon stampila cu vedue le....Ei spun ca de fapt mai exista o factura pe care acea firma din Franta a inregistrat-o in contabilitate in care masina este vanduta unei firme din Romania si fara tva....Cum este posibil asa ceva?...In rest nimeni nu spune nimic....ipj-ul ca asteapta raspunsul interpolului care poate dura luni bune de zile si ca oricum ei nu au nicio treaba cu inmatricularile ca sunt 2 institutii diferite....inmatricularile spun ca asteapta raspunsul ipj-ului, dar ca oricum nu-mi pot inmatricula masina...chiar nu mai stiu ce sa mai fac... au cei de la inmatriculari vreun temei legal sa faca asta (si anume sa-mi refuze inmatricularea si sa ma lase cu masina asa...in pom) din moment ce masina nu este furata, nimeni nu o revendica, este in proprietatea mea si eu le-am dus absolut toate actele?
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 16:54, 5 Februarie 2010
Trebuie verificate toate actele dvs. si facturile ca sa aveti un raspuns precis.Nu pot sustine ca factura e "falsa" fara o expertiza. Dar am inteles ca exista un proprietar al masinii, o firma, inseamna ca ,daca sunt suspiciuni ca sunt fapte de natura penala, in cazul dvs., pot sa va refuze inmatricularea(atentie, chiar sa va puna sechestru pe masina), repet, daca sunt motive temeinice.Consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz inmatriculare masina sua - merita sau nu sa merg in instanta? Zbona Zbona Buna, V-as ruga sa imi spuneti daca am vreo sansa in instanta de castig referitoare la urmatoarea problema: Anul trecut 2018 Februarie am achizitionat o ... (vezi toată discuția)
Eludare tva lorej lorej Am cumparat recent o masina second hand iar la inmatriculare ne-au fost retinute actele masinii si a fost suspendata inmatricularea pe baza unei dispozitii din ... (vezi toată discuția)
Blocare acte inmatriculare, dispozitie anaf, eludare tva lorej lorej Am cumparat recent o masina second hand iar la inmatriculare ne-au fost retinute actele masinii si a fost suspendata inmatricularea pe baza unei dispozitii din ... (vezi toată discuția)