avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Eludare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Eludare tva

Am cumparat recent o masina second hand iar la inmatriculare ne-au fost retinute actele masinii si a fost suspendata inmatricularea pe baza unei dispozitii din partea ANAF prin care masinile cumparate de la trei firme din Romania nu pot fi inmatriculate. Din discutiile cu cei de la inmatriculari am aflat ca trimit un dosar la Politia Economica si ca ei vor decide daca masina se poate inmatricula sau nu. Am pus intrebari sa descoperim care este problema, ni s-a spus ca aceste firme desfasoara activitati de tip fantoma, ca elibereaza facturi false, care nu sunt inregistrate nicaieri. Celelalte acte ale masinii sunt in regula, nu figureaza ca find furata, a intrat in tara cu numere rosii de Germania, totul ar parea ca este ok, doar ca ni se refuza inmatricularea. Am inteles ca aceasta cercetare poate dura foarte mult, timp in care nu vom putea folosi masina. Va rog sa ma indrumati, ce as putea face in continuare deoarece mi se pare un abuz, eu sunt cumparator de buna credinta, nu am avut de unde sa stiu ca aceasta firma este cu probleme. Exista posibilitatea inmatricularii cu o mentiune sau chiar a inmatricularii definitive, pe vreo cale legala? Am luat legatura cu un avocat dar inca nu am facut demersuri. Cei de la Politia Economica mi-au spus ca este posibil sa se faca un singur dosar pentru toate judetele din care sunt astfel de masini si ca va dura mult. Ok, dar eu in situatia asta ce fac? Cum pot sa imi folosesc bunul cumparat? Ma adresez instantei de judecata, dar impotriva cui? Daca este o firma fantoma, inseamna ca nu am cui sa ii cer nimic. Persoana care este trecuta in acte, si care ne-a vandut practic masina, nu are legatura cu firma respectiva, cel putin nu apare in inscrisurile firmei. Cine poate sa dovedeasca ca acea factura este falsa? Ma gandesc ca ar trebui o expertiza in acest sens, apoi poate fi declarata falsa. Are toate datele necesare. Am inteles ca multe firme fac astfel de ilegalitati in scopul eludarii tva, dar cum putem noi , cumparatorii sa ne ferim de astfel de firme, de samsari care fac tot felul de magarii? Am cautat in disperare pe internet situatii similare, nu am gasit, cautam variante la institutiile statului, care ar trebui sa ne protejeze de astfel de situatii, nimeni nu stie nimic concret. Va rog sa ne indrumati ce sa facem in continuare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Blocare acte inmatriculare, dispozitie anaf, eludare tva lorej lorej Am cumparat recent o masina second hand iar la inmatriculare ne-au fost retinute actele masinii si a fost suspendata inmatricularea pe baza unei dispozitii din ... (vezi toată discuția)
Problema grava inmatriculare, problema factura schneider_nicu schneider_nicu Salut! Am o problema f grava cu inmatricularea unui Megane din 2006 si scriu aici poate stie cineva vreo solutie. In septembrie 2009, cand am avut banii pt ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cumparare autovehicul second hand -februarie 2014 ccc19 ccc19 Buna ziua. Ce cheltuieli voi avea,in afara de suma de bani ceruta de vanzator,pentru a putea cumpara o masina in luna februarie 2014? Anul de fabricatie : ... (vezi toată discuția)