avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, doresc să iau în intretinere o persoană ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, doresc să iau în intretinere o persoană vârstnică. ...

Bună ziua, doresc să iau în întreținere o persoană vârstnică. Aceasta are la rândul ei o fată și nepoți, fata o agresează fizic și doresc să o scap de acest lucru. În schimb o să îmi dea casa + terenul unde locuiește. Soțul dânsei este decedat și bunurile au fost 50/50. Cum se poate proceda ca fata doamnei să nu aibă dreptul la nimic?
Precizez ca fata nu locuiește cu ea, are casa ei.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2024
NcAna, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:27, 9 Iulie 2024
Vedeți dvs, fata e mostenitor al tatălui ei...deci trebuie ca batranna sa dezbatabsuccesounea cu fata și apoi sa va dea cu contract de intretinere ce are, iar dvs sa faceti partaj cu fata care va avea 3/8 din casa, nu-i de colea.
Fata poate trage de proces ul de dezbatere a succesiunii pana moare batrana , riscați destul, deci.
Încercați sa ii faceti o oferta fetei pt cota sa.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decesul debitorului obligatiei de intretinere.....ce e de facut??? licamirela licamirela Buna seara! Va rog cu respect, daca ma puteti indruma in urmatoarea problema a unei batrane: Contract de v-c, vanzatori- batranii , cumparator- fiul, pretul ... (vezi toată discuția)
Am o problema destul de majora ! am nevoie de un sfat .... nimicinteresant nimicinteresant Am o problema destul de grava. Mama mea a lucrat in italia foarte mult timp la o doamna ca si ingrijitoare.Doamna a murit si fratele doamnei tinea la mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sot si fiica ghiumusa ghiumusa buna seara, In martie anul trecut moare sotul iar in iulie anul acesta moare si fiica Sotia trebuie sa faca succesiune dupa sot impreuna cu fiica (chiar daca ... (vezi toată discuția)