avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o problema destul de majora ! am nevoie de un sfat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o problema destul de majora ! am nevoie de un sfat ....

Am o problema destul de grava. Mama mea a lucrat in italia foarte mult timp la o doamna ca si ingrijitoare.Doamna a murit si fratele doamnei tinea la mama foarte mult deoarece il scapase de la moarte de cateva ori ( nu vreau sa intru in detalii , fratele doamnei era destul de bolnav si era varstnic) . Iar fratele acesteia a mostenit un sfert din partea surorii sale din avere) . acesta nu intrase inca in posesia averii deoarece murise si el si nu a apucat sa intre in posesia mostenirii deoarece trebuia impartita mostenirea la cativa din nepoti. Vreau sa mentionez ca nu aveau copii nici unu din ei si toti fratii lor murise , ramasese doar nepotii.Acesta inainte de moarte cu ceva timp ii facuse mamei mele testament pe casa si banii acestuia + si partea care revenea de la sora acestuia care murise.Acum mama si-a luat o avocata de acolo si tot o invarte cu fel si fel de minciuni care cred ca s-a dat de partea nepotilor .... abea a intrat in posesia apartamentului de la batran si la o foarte mica suma de bani...La restul tot o intinde pe mama pe colo colo si incearca avocata ei sa ii bage fel si fel de aiureli."Pana acum avocata zicea ca totul e bine si acum deodata s-a intors si zice ca nu are martori , ca cei doi erau batrani si poate i-a invartit mama sa faca testament si fel si fel de aberatii" Vreau sa mai precizez ca totul se petrece in Italia si mama nu stie ce sa mai faca ca nu are cui sa ii ceara sfaturi deoarece avocata asta tot incearca sa o vrajeasca si ii e frica ca daca se duce in alta parte sa nu se cunoasca intre ei deoarece e hotie mare si acolo... din cate stiu a facut si succesiune acolo... dar nepotii nu zic nimic nici macar nu o suna pe mama macar sa se inteleaga cumva sa se imparta si partea batranei care ii revine tot mamei....ce e de facut as vrea sa imi raspunda cineva in masura sa imi spuna procedurile care sunt pas cu pas sa pot sa ii explic si mamei mele...

Precizez ca batranul nu era bolnav psihic sau alte boli cand a facut testamentul !!!are actele toate de la spitalul unde a fost inainte sa moara...A murit in spital .

Va multumesc !!!
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
nimicinteresant, utilizator
Cel mai recent răspuns: nimicinteresant , utilizator 22:56, 26 Iunie 2012
Putin probabil sa va spuna cineva pe forum care sunt procedurile in Italia privind succesiunea.
Daca mama nu are incredere in avocata, o poate schimba, poate cauta un avocat roman acolo, ca sunt
pai asta ar vrea sa aiba o avocata romanca, dar e ceva mai complicat, tatal avocatei pe care mama o are e notar si el a incheiat testamentul si nu prea stiu exact cum e acolo dar din cate mi-a spus ca aceasta avocata a umblat peste tot si stie cam tot despre aceasta treaba, ca o daduse in prietenie si acum se cam intoarce ori nu se pricepe ori vrea sa traga bani din 2 locuri.mai mult de la nepoti probabil . Si mamei mele ii este frica sa nu se puna impotriva mamei daca tot a luat-o de la inceput si are influenta acolo probabil. este vorba de o suma destul de marisoara in ceea ce consta acel testament....dar intrebarea este urmatoarea : Odata ce a intrat in posesia unui apartament , de ce nu intra si in posesia banilor ca tot o lungeste...
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
nimicinteresant, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sora Tudor! Tudor! Buna ziua, In decembrie 2018 a murit o sora de-a mamei (ramasa singura-sotul ei murise cu multi ani in urma, nu aveau copii)- insa mai avea 4 frati in viata ... (vezi toată discuția)
Relatie concubinaj corina_istrat corina_istrat In speranta ca am postat bine intrebarea, va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie: Matusa mea are o relatie de concubinaj cu un domn de ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)