avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Despre munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Despre munca

Bună ziua doresc sa rămân anonim dacă temperatura afara la urma este 36 grade iar eu am descarcat un camion de mobila în care temperatura este peste 45 grade pot face plângere la medicina muncii sau itm ? Și o alta întrebare dacă am adeverință de la medic ca nu pot ridica greutăți și șeful meu nu accepta asemenea hârtie (nici de la specialist nu accepta) ce pot face?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:49, 10 Iulie 2024
Depuneti sesizare la ITM.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Adeverintele de la diversi medici sunt recomandari care trebuie duse la medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale. Acesta, in urma unei examinari medicale, in functie de riscurile profesionale existente la locul de munca, emite fisa de aptitudine a lucratorului. Dupa caz, medicul de medicina munca, scrie in fisa "apt conditionat" si nominalizeaza conditionarile. Daca in aceste conditionari este scris - evitare ridicare greutati peste ... Kg, acasta recomandare este obligatorie pentru angajator.
Recomandarile medicale ale altor medici nu sunt obligatorii pentru angajator.
Pentru lucrul la temperaturi caniculare, angajatorul are obligatia sa puna la dispozitia lucratorilor apa minerala si dupa posibilitati, sa evite genul de activitati de care amintiti, in orele de canicula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, dacă sufăr de o boala incurabila (dețin scrisori ... Cristi.1970 Cristi.1970 Bună ziua, Dacă sufăr de o boala incurabila(dețin scrisori medicale), sunt sub tratament și regim alimentar strict, pot fi obligat sa plec în ... (vezi toată discuția)
Boli profesionale Adrian ciochina Adrian ciochina 1. Hernia de disc este considerată boala profesionala? 2. Am fost diagnosticat cu Hernie de disc, am fost internat 14 zile pentru tratament fără ameliorari ... (vezi toată discuția)
Au bolnavii diagnosticati cu schizofrenie dreptul la munca Andreea Enciu Andreea Enciu Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de un caz. Ma intereseaza sa stiu daca bolnavii diagnosticati cu schizofrenie au dreptul de a munci si in ce ... (vezi toată discuția)