Multumesc pentru raspuns si va dau dreptate
Am sa va spun partea adevarata a lucrurilor de mai sus referitoare la acel testament.Am avut un proces pe rol cu o suprafata de pamant care nu era trecuta in titlul meu de proprietate dar pe care am detinuto pana inul 2002. Am deschis acel proces pentru a dovedi cu martori ca mi-a apartinut si comisia locala de fond funciar nu vrea sa ne faca dreptate.Suprafata respectiva care imi lipsea din titlu ne trezim ca fostul primar de atunci si-a facut titlu pe ea si o vinde cu contract de vanzare cumparare unei alte persoane.La proces acel fost primar vine cu acel testament si motiveaza ca a ocupat suprafata mea pentru ca era rezerva primariei.Suprafata care o aveat fostul primar in testament era plantata cu salcami de OIF o agentie de imbunatatiri funciare cam asa ceva sau ceva cu eroziunea solului, nu stiu denumirea ei actuala si era in alt punct al localitatii fata de suprafata care o am eu. La instanta de fond ni se face dreptate si castigam obligand comisia locala sa mi completeze titlu cu suprafata care imi lipsea iar lui sa-i anuleze titlu de proprietate facut si contractul de canzare cumparare.
Fostul primar face recurs iar instanta superioara ii face lui dreptate motivand ca instanta de fond nu a judecat bine cazul.Iar eu nu am acte justificative sa demonstrez ca mi-a apartinut Cu toate ca am depus la dosar o adresa eliberata de primarie ca titlul fostului primar a fost facut fara cerere de punere in posesie conform legii si e intocmit in baza unui testament instanta nu ne da dreptate. Am facut cerere de revizuire a sentintei date si suntem programati in luna Martie la proces.Oare avem vreo sansa sa demonstram instantei despre greseala facuta,ce trebuie oare sa fac. Oamenii din localitate spun ca acei salcami care se taie cand ajung la maturitate sunt recuperati de fostul primar motivand ca sunt ai lui ca are testament ,nu cunosc nimica despre aceasta agentie si nici nu stiu cum sa procedez sa aflu detalii despre acesata agentie.
Daca nenea primarul si-a facut TP doar pe baza acelui testament, fara cerere in baza legii ff si o dovada clara d dreptului de proprietate, raman la parerea pe care am expus-o mai sus: este total pe langa lege!! Obtineti un extras din registrul agricol 1959-1963 si registrul de intrare in CAP din care sa rezulte in mod clar suprafata adusa in CAP de dvs (sau autorul dvs.), pentru a dovedi diferenta in minus fata de dreptul de proprietate restituit dvs. cnf TP. Instanta, in mod normal, ar trebui sa va recunoasca dreptul pentru diferenta si sa oblige comisia locala de ff sa va completeze TP cu suprafata lipsa. Spun "in mod normal", pentru ca in Romania, uneori, justitia cam are nevoie de ochelari de vedere...