avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... facilitati inteprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

facilitati inteprindere individuala

salut am si eu cateva nelamuriri: 1.ii are certificat de inregistrare cu cui si J la fel ca srl? 2. persoana titulara din ii este vazuta ca o persoana juridica in relatiile de colaborare cu alte entitati juridice sau se pune accent pe titularul ei? 3. facilitati pentru ii exista , ex: credit, leasing etc? 4.poti tine contabilitatea singur daca nu ai experienta in acest sens?
va multumesc anticipat si astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: gigi1980 , utilizator 11:40, 11 Februarie 2010
din cite stiu nu s-a reglementat statutul juridic al acestor intreprinderi dar te poti interesa la orc de care apartii!
1. II are in certificatul de inregistrare CUI, care defapt este CIF_ul atribuit de Finante
2. tot in certificatul de inregistrare, II nu are J pentru ca nu este persoana juridica, are F de la persoana fizica
3.OG 44/2008 stabileste f clar regimul juridic al II ciatat:
"art 22 Intreprinderea individuala nu dobandeste personalitate juridica prin inregistrarea in registrul comertului"
4. in general bancile va trateaza ca pe o persoana juridica atunci cand va deschideti conturi
5. facilitati nu, posibilitate de creditare si leasing , da
6. II tine contabiliattea in partida simpla daca este impozitata in sistem real si nu tine nicio contabilitate daca este impozitata pe baza normei de venit ( pentru cazul platitor de tva, lucrurile se schimba putin in sensul ca va trebui respecatat intreaga procedura de evidenta si colectare tva...etc)
7. In relatia dvs cu finantele cel putin, este interesat doar persoana fizica, titularul, cel care castiga si trebuie sa dea impozit
8 Cu putin efort si tenacitate puteti tine singur contabilitatea vezi OMFP 1040/2004

Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
mayer, utilizator
va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 100 pfa sau intreprindere familiala michacomsa michacomsa pfa sau if-ul care opteaza pentru sistemul real, are obligativitatea intocmirii declaratiei 100 indiferent de obiectul de activitate?(de exemplu comertul cu ... (vezi toată discuția)
Registre necesare pfa sistem real ipproiect ipproiect Buna ziua, am un PFA in sistem real neplatitor de TVA si as dori sa stiu ce registre trebuie completate (pe forum am citit diferite pareri - intrari iesiri, ... (vezi toată discuția)
Leasing financiar simomagda simomagda Buna ziua ! Am si eu 2 probleme: 1. La finalizarea unui contract de leasing financiar ce inregistrari se fac in contabilitate privind mijlocul fix ? 2. ... (vezi toată discuția)