avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Soacra mea împreună cu soțul dânsei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Soacra mea împreună cu soțul dânsei au cumpărat ...

Bună seara!
Soacra mea împreună cu soțul dânsei au cumpărat cu chitanță de mâna (semnata de martori), o casa. Soacra mea a decedat (soțul este singurul fiu din alta căsnicie), și am demarat împreună cu soțul dânsei, procedurile în instanta de a face act de proprietate pe respectiva casa. Avocatul ne-a îndrumat ca soțul soacrei sa ne lase un testament și o declarație de renunțare la succesiunea după urma soției respectiv soacrei ( dansul are 3 copii din alta căsnicie). In urma cu câteva luni a decedat și soțul, astfel încât procesul nu s-a putut finaliza. Întrebările mele sunt:
1. Nefiind act de vânzare cumpărare este valabil testamentul și declarația de renunțare?
2. Dacă copiii vor contesta testamentul, ce cota le revine lor?
Mulțumesc frumos !

Alte discuții în legătură

Succesiune adriananicu23 adriananicu23 Buna ziua, Va solicit ajutorul cu privire la o situatie cu care ne confruntam. Este vorba despre o succesiune in partea familiei sotului meu. Socrul meu ... (vezi toată discuția)
Partaj. Ghiță Maria Manuela Ghiță Maria Manuela Buna ziua.sotul și cu mine am cumpărat o casă aceasta fiind pe numele sotului.,asta fiind în anul1999,pe atunci eu și cu el nu eram căsătoriți ,dar ... (vezi toată discuția)
Testament facut de soacra pentru ginere octaviantavi octaviantavi Buna seara, In urma cu cateva zile,soacra mea,vaduva,cu doi copii in viata si fara parinti in viata a semnat un testament prin care a lasat intreaga avere ... (vezi toată discuția)