avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,

Va solicit ajutorul cu privire la o situatie cu care ne confruntam. Este vorba despre o succesiune in partea familiei sotului meu.

Socrul meu a decedat in iarna anului 2020. Avea in proprietate o locuinta la tara achizitionata impreuna cu fosta sotiei (mama copiilor), pe cand acestia erau casatoriti - deci bun comun. La momentul divortului nu s-a facut un partaj, astfel ca locuinta ramasa se cuvine atat soacrei mele, cat si sotului meu si fratelui sau. Soacra si cumnatul meu doresc sa renunte la drept in favoarea sotului meu, insa ne confruntam cu o alta situatie. Contractul de vanzare-cumparare este incheiat doar la primaria comunei unde este situata locuinta, fara a exista si un act notarial. Azi, notarii, nu il recunosc ca un act legal, ci ca un "act de mana", astfel ca nu putem finaliza dosarul necesar pentru demersurile succesiunii.

Din informatiile pe care le avem in prezent, este necesar sa gasim fostul proprietar sau un urmas al acestuia, sa demaram o procedura in instanta, iar prin decizie sa se declare legal actul de vanzare-cumparare incheiat la primarie. Problema este ca acest act de vanzare-cumparare este incheiat cu soacra mea, astfel ca tot cu dansa trebuie refacut actul. Insa ea are active credite pentru care are atat popriri, cat si instiintari cu privire la o executare silita. In cazul in care se face demersul pentru oficializarea actului de vanzare-cumparare pe casa ramasa de la socrul meu, popririle si executarea silita a soacrei mele pot fi aplicabile locuintei mostenite de la socrul meu? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Se poate si mai rau de atat? Oanuk Oanuk Buna ziua! Am sa incerc sa fiu scurta, si la obiect: am avut o garsoniera, dobandita inainte de casatorie, si acum 1 an, am dat-o prin contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa danymbi danymbi Buna ziua. Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)