avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Doresc sa comercializez obiecte de cult (icoane)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Doresc sa comercializez obiecte de cult (icoane)

Buna dimineata, doresc sa comercializez obiecte de cult (icoane, cruciulite bratari lanturi acatiste etc) in targuri in tara am inteles ca am nevoie de aprobare din partea arhiepiscopiei, am fost la arhiepiscopia din Curtea de arges, ei imi pot oferi aprobarea (si aia cu greu) sa vand doar pe teritoriul Argesului, eu am nevoie de aprobare in toata tara, cum obtin aceasta aprobare? de la cine si cat costa cum procedez?
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:24, 11 Iulie 2024
Aprobarea pentru a vinde in toata tara, se poate obtine de la fiecare arhiepiscopie in parte, cu costurile aferente.
Trebuie sa detineti firma inregistrata la RC/ declarare venit la ANAF. Aveti nevoie de autorizatie de la primaria din locatia targului pentru vanzare in targuri.
Legea 103/1992
art.1
Biserica Ortodoxă Română şi celelalte culte religioase au, în exclusivitate, dreptul de producere şi valorificare a obiectelor şi veşmintelor de cult, precum şi de tipărire a cărţilor de cult, a celor teologice sau cu conţinut bisericesc, necesare practicării cultului.
Prin obiecte de cult, în sensul prezentei legi, se înţeleg vasele liturgice, icoanele metalice sau litografiate, crucile, crucifixele, mobilierul bisericesc, cruciuliţele şi medalioanele cu imagini religioase specifice cultului, obiectele de colportaj religios şi altele asemenea. Se asimilează obiectelor de cult şi calendarele religioase, precum şi produsele necesare exercitării activităţii de cult, cum ar fi tămâia şi lumânările, cu excepţia celor decorative şi a celor pentru nunţi şi botezuri.
Prin veşminte de cult, în sensul prezentei legi se înţeleg şi stofele şi broderiile specifice, necesare realizării veşmintelor respective.
De asemenea, se asimilează obiectelor de cult tipăriturile de cult, manualele şi cursurile teologice necesare desfăşurării activităţii din instituţiile de învăţămînt religios ale cultului respectiv.


art. 2
Producerea sau valorificarea bunurilor prevăzute la art. 1 de către alte persoane, fizice sau juridice, decât cultele religioase se poate face numai cu autorizarea lor prealabilă, dată în condiţiile stabilite de către fiecare cult în considerarea propriei sale exclusivităţi.

....

In tara sunt 18 CULTE RELIGIOASE recunoscute oficial, potrivit prevederilor Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă

pentru B.O.R., intrebati aici
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundatie - comercializare obiecte cu caracter religios Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov O fundatie doreste sa isi deschida un srl a carui activitate sa fie comercializarea de iconite, cruciulite si alte obiecte cu caracter religios..As dori sa ... (vezi toată discuția)
Legislatie lumanari romanul1 romanul1 Buna ziua, As dori sa imi deschid un laborator de lumanari(in special lumanari tip cult) si as dori sa stiu daca mai este necesara obtinere autorizatiei de la ... (vezi toată discuția)
Comercializare obiecte de cult - scutire la plata impozitelor otto2007 otto2007 Buna ziua, Produc si comercializez obiecte de cult. Am aprobarea arhiepiscopiei. Sunt scutit de impozit? Pana acum am platit. Daca sunt scutit ce demersuri ... (vezi toată discuția)