avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate renunta la o mostenire pe cote (imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate renunta la o mostenire pe cote (imobil plus teren)? ...

Cum se poate renunta la o mostenire pe cote (imobil plus teren)?

Noi nu ne putem intelege cu ceilalti mostenitori, nu avem de unde plati taxa de timbru de 3% pt iesirea din indiviziune, si nici cheltuielile de avocat etc care vor urma (caci ceilalti mostenitori nu sunt flexibili sau rezonabili).

Ar fi ideal daca am putea primi ceva de la ei (sa ne cumpere partea) dar ei stiu ca noi nu avem bani sa incepem demersuri si spun ca nici ei nu au bani sa ne cumpere.

Ultima solutie ar fi sa le "donam" cotele noastre. Cum se face asta si va costa ceva (cat???) - ar fi ridicol sa ne coste, dar poate putem sa ii facem pe ei sa plateasca actele de donatie. De asemenea, dureaza mult sa le donam? Noi nu mai putem sa traim acolo din mai multe motive...

Multumim!
Cel mai recent răspuns: AdrMa_Ro , utilizator 21:03, 12 Iulie 2024
Da, cotele sunt clare, nu exista nici un dubiu. Scopul nostru e sa iesim cat mai repede (din. motive de sanatate) si cat mai ieftin din treaba asta, fara sa punem multi bani jos pe care nu ii avem.

Am vinde daca putem, dar dupa cate inteleg trebuie facuta partajarea prima oara si nu avem sa punem jos taxele de partajare (30 mii euro, adica 3% din valoarea pe hartie - nu reala - a imobilului+teren).
Partajarea va duce la instanta caci nu avem cu cine ne intelege (desi am incerca totul inainte sa donam), care inseamna alti bani pe care nu ii avem... Plus ca fiind la comun, cine va dori sa mearga acolo sa cumpere daca partea comuna (curtea, zona scarilor, coridoarele) e murdara si arata groaznic (au facut depozit de tot felul de obiecte, masini de spalat vechi, mobile vechi, colaci de sarme, calorifere care nu mai merg, etc - arata ca un depozit de second hand). Trebuie sa faci slalom sa urci pe scari sau sa intri de pe strada pana la casa.
Deci nu avem mari sperante ca va cumpara cineva...ne-am muta afara si sa inchiriem etajul nostru dar am mai incercat sa inchiriem si le-au facut viata amara la chiriasi, dupa care au plecat in cateva luni.

Se pot vinde cotele si fara partajare???
Multumesc de lamuriri.
Pe site-ul asta https :// notari.pro / contract / taxe-donatie (am spatiat ca sa ma lase sa postez) zice ca impozitul ar fi 1% din valoare... am incercat cu mai multe valori de imobil, si am pus "persoane fizice neinrudite" (caci suntem de gradul 4) si imi da impozit exact 1% din valoare... nu 3%...
Nu stiu care e corect, si e mare diferenta cu cat imobilul e valorat la mai mult.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2024
AdrMa_Ro, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e nevoie de partaj! Aveți cote definite și puteti vinde cotele dvs, urmând ca cel care cumpără sa iasa din indiviziune. Pt ca il așteaptă un proces, de aia prețul e mic, adica s anu va așteptati sa vindeti la prețul pieței .
Dacă coproprietarii erau oameni de înțeles și cum nu pot s aplatizat sulte nici ei, trebuia sa fi vândut impreuna și imparțiali banii
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2024
gi-jane2, moderator
Multumesc mult, nu am stiut ca se poate vinde si fara partaj! Am inteles ca va fi pe nimic!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu o sa vindeți chiar pe nimic dar cine se înhăma la o astfel de investiție în mod cert o sa va ofere un preț cu cel puțin 30-40 la suta mai mic decât valoarea reala.