avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... din ciclul "curiozitati" sau "realitati" ?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

din ciclul "curiozitati" sau "realitati" ?!

Am gasit un articol scris de o persoana respectabila, " invatat " in ale HR, pe un site cu specific de legislatia muncii, in care se specifica ca, o concediere individuala este ca si o concediere colectiva, adica nu mai poti angaja o alta persoana pe acelasi loc de munca timp de 9 luni, deoarece cauzele care stau la baza concedierii individuale sunt aceleasi cu ale concedierii colective, precum si obligatia angajatorului de a rechema concediatul in momentul in care doreste reinfiintarea locului de munca dupa cele 9 luni sau mai devreme. :O
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 19:02, 5 Februarie 2010
Chiar daca personal impartasesc parerea autorului respectiv, avand in vedere o inlaturare dintr-un post a unei persoane- mascata prin concediere individuala, codul muncii nu instuie respectivele obligatii pentru angajator.
eu sunt de acord cu cele 9 luni !!!

un motiv: pentru a nu se putea invoca discriminarea .
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2010
ctynn, utilizator
namiru a scris:

Am gasit un articol scris de o persoana respectabila, " invatat " in ale HR, pe un site cu specific de legislatia muncii, in care se specifica ca, o concediere individuala este ca si o concediere colectiva, adica nu mai poti angaja o alta persoana pe acelasi loc de munca timp de 9 luni, deoarece cauzele care stau la baza concedierii individuale sunt aceleasi cu ale concedierii colective, precum si obligatia angajatorului de a rechema concediatul in momentul in care doreste reinfiintarea locului de munca dupa cele 9 luni sau mai devreme. :O

postati si articolul ... :)
In intelesul meu Codul muncii nu transpune intru totul Directiva 98/59 CE desi aceasta se regaseste in OU 98/1999 modif. prin legea 312/2001 si ou 49/2002 valabila si pentru sectorul privat inclusiv pentru unitati necuprinse in programe de restructurare gen Ricop. Cred ca este un compromis intre stat si asociatiile patronale, statul nu finanteaza programe, patronii nu platesc salarii compensatorii la nivelul prevazut in actele normative mentionate.
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2010
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinfiintare posturi desfiintate petje petje La ce interval de timp se pot reinfiinta posturile desfiintate dar prin concediere colectiva? (vezi toată discuția)
Concediere individuala. ce restrictii sunt la angajare? noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce restrictii sunt la angajare cand un angajator a concediat o persoana (concediere individuala, nu colectiva), functia ... (vezi toată discuția)
Cand pot face angajari cflori2002 cflori2002 buna ziua, daca am facut disponibilizari, nu concedieri colective, mai pot face angajari pe posturile disponibilizate ? dar pe alte posturi ? sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)