avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vreau sa ma apuc sa investesc pe BVB si explorez daca ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vreau sa ma apuc sa investesc pe BVB si explorez daca sa fac ...

Vreau sa ma apuc sa investesc pe BVB si explorez daca sa fac asta pe Persoana Fizica sau SRL
As avea 2 nelamuriri:
1. Daca un SRL micro (platitor impozit venit 3%) cumpara actiuni si obligatouni (investeste) printr-un broker autorizat ASF devine automat platitor impozit profit?si cand se intampla asta? doar in momentul cand vinde portofoliu de actiuni? Sau din momentul in care incepe sa cumpare?


2. Daca societatea mea (SRL) e platitoare de TVA, atunci cand vand din portofoliu de investitii va trebui sa platesc TVA-ul catre bugetul de stat? sau sunt scutite de TVA tranzactiile?

Alte discuții în legătură

Vanzare actiuni - trebuie declarati banii? Roxana_Gr Roxana_Gr Buna seara, Soacra mea intentioneaza sa vanda pe bursa niste actiuni pe care le are la o banca, in cuantum de aproximativ 12.000 de euro, vrand ulterior sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare actiuni andrei_i_p andrei_i_p Buna ziua, Lucrez la o firma care acorda uneori angajatilor actiuni. Intrebarea mea este daca trebuie sa fac ceva cand vreau sa le vand si daca trebuie ce ... (vezi toată discuția)
Doresc sa investest la bvb prin srl tkdtudor tkdtudor Buna ziua Doresc sa investest la BVB prin SRL si am cateva intrebari 1.in momentul in care fac transferul de bani din firma pe platforma de tranzactionare se ... (vezi toată discuția)