avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vanzare actiuni - trebuie declarati banii?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vanzare actiuni - trebuie declarati banii?

Buna seara,

Soacra mea intentioneaza sa vanda pe bursa niste actiuni pe care le are la o banca, in cuantum de aproximativ 12.000 de euro, vrand ulterior sa scoata acesti bani din cont si sa ii dea sotului meu in numerar (nu sa ii transfere din contul ei in contul sotului meu).

Am cateva intrebari in legatura cu care va cer ajutorul:
1) Se plateste impozit pentru respectiva suma incasata de soacra mea? Daca da, in ce cuantum si cand trebuie platit?
2) Trebuie sa depuna vreo declaratie la ANAF (sau in alta parte) sau banca raporteaza automat ca a intrat suma respectiva in contul ei? Am citit despre legea pentru prevenirea spalarii banilor, dar nu gasesc informatii actualizate pe internet.
3) Daca sotul meu hotaraste sa depuna aceasta suma in contul lui trebuie sa raporteze sursa banilor undeva sau asta se aplica doar pentru sume peste 15.000 de euro?

Astept raspunsurile si sugestiile dumneavoastra.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:51, 12 Ianuarie 2018
Vorbiți cu Broker-ul care va intermedia vânzarea acțiunilor pe BVB.

Dacă impozitul pe profit nu este reținut la sursă de intermediar (broker), atunci acesta va trimite toate detaliile tranzacției la ANAF.
Impozit pe profitul obținut se plătește oricum, dar trebuie să vedeți în ce mod, însă vă lămurește Broker-ul.
`
Nu este problema Băncii la care vor intra banii în cont, totul este legat de intermediarul vânzării acțiunilor care este Broker-ul.
Daca le veti vinde in anul 2018, la inceputul anului viitor solicitati brokerului o fisa de portofoliu si cu o copie dupa ea si cu declaratia 200 veti merge si le veti depune la finante pana pe 25 mai 2019. Cota de impozit este 10%. Dupa depunerea d200 veti primi acasa decizie de impunere cu valarea si termenul in care sa faceti plata. Banii vor intra in contul titularului si el hotaraste ce sa faca cu banii fara sa anunte undeva.
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt diferentele intre pf si pj la investitiile pe pietele de capital ? Andrei Bledea Andrei Bledea Buna ziua. As dori sa va intreb care este diferenta pe parte investitionala, vorbim punctual de BVB, intre a investi ca persoana fizica sau ca persoana ... (vezi toată discuția)
Cumpararea fortata a actiunilor si declaratie la anaf janinageorgescu janinageorgescu Buna seara, Ne-am pomenit zilele trecute ca primim fiecare, eu si sotul, prin postas, cate 828 lei fiecare, reprezentand \\"valoarea bruta a actiunilor\\" ... (vezi toată discuția)
Vanzare actiuni andrei_i_p andrei_i_p Buna ziua, Lucrez la o firma care acorda uneori angajatilor actiuni. Intrebarea mea este daca trebuie sa fac ceva cand vreau sa le vand si daca trebuie ce ... (vezi toată discuția)