avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vanzare actiuni
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vanzare actiuni

Buna ziua,

Lucrez la o firma care acorda uneori angajatilor actiuni. Intrebarea mea este daca trebuie sa fac ceva cand vreau sa le vand si daca trebuie ce anume (declaratii fiscale etc) ? (Mentionez ca de administrarea acestora se ocupa un broker online, etrade)

Sau ce anume trebuie sa consult pentru asa ceva ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:07, 5 Aprilie 2017
Legea spune ca pentru venituri din investitii trebuie sa depuneti la anaf declaratia pentru venit realizat in care sa mentionati venitul net (profitul) obtinut si apoi veti primi prin posta decizia de impunere pentru impozit, pe care il veti vira dupa aceea.
Venitul net este valoarea pe care ati obtinut-o din vanzarea actiunilor.
Exceptia de la declarare este data de impozitarea in tara in care s-a efectuat tranzactia.
catre DragosDimitrescu,

ati spus : "Legea spune ca pentru venituri din investitii trebuie sa depuneti la anaf declaratia pentru venit realizat in care sa mentionati venitul net (profitul) obtinut"

Nu sunt sigur ca am inteles. Eu am un numar de X actiuni sa zicem pe care le pot vinde prin intermediul brokerului online etrade. Aceasta vanzare este "venit din investitii" ?

Daca da atunci care este venitul net (profitul) obtinut ? Eu din ce am mai citit am inteles ca se vireaza in contul asociat suma de sa zicem 200 de lei din vanzarea acelor X actiuni. Ca sa am profit inseamna ca am cheltuieli, nu ? Care este profitul din suma de 200 de lei sa zicem ?

Puteti sa-mi dati mai multe explicatii va rog ? Se poate sa nu inteleg eu termenii.

Multumesc.



De la broker trebuie sa primiti la inceputul anului urmator celuia in care ati facut tranzactia, cam prin luna martie, fisa de portofoliu de pe care faceti o copie si impreuna cu declaratia 200, le depuneti la finante pana pe 25 mai. Pe acea fisa aveti trecut castigul sau pierderea (dupa caz), valoare care o treceti in declaratia 200. Nu se discuta de cheltuieli in acest caz. Castigul este diferenta dintre pretul de vanzare si cel de cumparare.
Multumesc de lamuriri.
Cum ar veni daca eu vand in luna mai a acestui an aceste actiuni anul viitor 2018 ar trebui sa primesc de la broker fisa de portofoliu si sa depun acea declaratie. Am inteles bine ?
In anul vanzarii nu trebuie sa fac nimic ?
Da. Declaratia 200 pe care o veti depune anul viitor va cuprinde toate veniturile de acest fel din anul precedent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare actiuni - trebuie declarati banii? Roxana_Gr Roxana_Gr Buna seara, Soacra mea intentioneaza sa vanda pe bursa niste actiuni pe care le are la o banca, in cuantum de aproximativ 12.000 de euro, vrand ulterior sa ... (vezi toată discuția)
Venit din vanzare actiuni (impozit, cass) mihaela.corlatan mihaela.corlatan buna ziua, legat de declaratia unica pentru venituri/pierderi din actiuni pe 2019: exemplu: am vandut actiuni de 50000 euro in Noiembrie 2019 iar in Decembrie ... (vezi toată discuția)
Declaratie privind veniturile/pierderea din vanzarea de actiuni floreacalin floreacalin Buna ziua, Am fise de portofoliu pe baza carora nu am depus declaratii din 2015 - prezent, cu privire la veniturile/pierderea din vanzarea de actiuni. As ... (vezi toată discuția)