avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Astăzi mi-a fost reținut permisul de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Astăzi mi-a fost reținut permisul de conducere ...

Bună ziua! Astăzi mi-a fost reținut permisul de conducere pentru "neacordare prioritate pieton" în Roznov (piatra neamț)... Problema stă în felul următor.... Îmi amintesc foarte bine că pietonul era pe celalalt sens de mers și stătea cu picioarele lângă bordura uitându-se stânga / dreapta dacă se poate angaja în traversare. În procesul verbal am menționat cele spuse mai sus.
Întrebarea mea este dacă aș putea avea câștig de cauză deoarece doresc să contest aceasta măsură pentru că eu nu am obstrucționat cu absolut nimic traversarea pietonului.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:07, 13 Iulie 2024
Șansa depinde de probarea celor menționate de dvs. : martor, camera video în zona.

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2024
latka, utilizator
Eu eram cu soția în mașină dar știu că nu poate fi martor.

latka a scris:

Șansa depinde de probarea celor menționate de dvs. : martor, camera video în zona.



În anumite circumstanțe, mai ales ca ati și făcut obiecțiunea respectivă în PV, instanța va putea incuviinta ca martor soția dvs.
"Astfel, proba testimonială cu martorii rude/afini/soţ/fost soţ/logodnic sau concubin nu poate fi restrânsă sub exigențele art. 315 alin. (2) C.p.c. atunci când cauza vizează anularea procesului-verbal de constatare şi sancționare a contravenţiei, deoarece au prevalență dispoziţiile art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care sunt de directă aplicare în dreptul intern, potrivit Constituției României."
[ link extern ]



Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in lipsa acordului unuia dintre soti n_roxxanne n_roxxanne Va rog frumos sa-mi spuneti daca se poate divorta fara acordul sotului si fara martori. Persoanele sunt casatorite de 36 ani, 3 copii majori. multumesc. (vezi toată discuția)
Pe care dintre ei pot sa i pun martori ? Loryyta Loryyta Intr un proces civil fiul meu sau concubinul si matusa mea poate sa mi fie martori ? (vezi toată discuția)
Uzucapiune, proba cu martori favex favex In demonstrarea posesiei continue a imobilului in perioada de 30 de ani de catre autori exista si asa numita proba cu martori. Pentru ca aceasta periada este ... (vezi toată discuția)