avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua. Care este legea care defineste zona I si ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua. Care este legea care defineste zona I si zona II de ...

Buna ziua. Care este legea care defineste zona I si zona II de expunere la radiatii, indiferent de specificul/domeniul de activitate (medical, minier, exploatare), aplicabil peste tot? Ceva care sa nu dea dreptul la interpretari de catre ITM sau CJP.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alister , utilizator 16:17, 15 Iulie 2024
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
si aici: [ link extern ]
Incadrarea/ nominalizarea lucratorilor in zone de expunere la radiatii se face de catre firma, nu de ITM sau CJP.
ITM avizeaza locurile de munca incadrate pe zone de expunere la radiatii in baza materialului intocmit de catre firma angajatoare.
HOTĂRÂRE nr. 583 din 21 iunie 2001 privind stabilirea criteriilor de încadrare a activităţilor de cercetare, explorare, exploatare sau prelucrare a materiilor prime nucleare din zonele I şi II de expunere la radiatii
[ link extern ]
Multumesc, dar aceasta este doar pentru "materie prima nucleara", m-ar interesa pentru material sau pentru energie nucleara.
Intra toate domeniilor in respectivele acte normative indicate in mesajul meu anterior. Cereti angajatorului sa va prezinte materialul in baza caruia s-a efectuat incadrarea/ nominalizarea lucratorilor in zone de expunere la radiatii.
Multumesc mult. Am lucrat cu statut pe persoana expusa profesional (NSR 01/2000). Am lucrat in zona supravegheta si am accesat zona controlata, ca in norma 13 dar nu se aplica zona I/II din HG 583 pe motivul ca am lucrat cu materie prima nucleara, am fost intr-o incinta a instalatiei si am accesat instalatia un se afla nu materia prima ci materialul/reactorul, Unde se aplica Norma 40/1990.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarire numar: 407 din 13/04/90 privind reglementarea unor drepturi ... Alister Alister HOTARIRE NUMAR: 407 DIN 13/04/90 privind reglementarea unor drepturi ce se acorda salariatilor din unitatile de cercetare, explorare, si prelucrare a ... (vezi toată discuția)
Zona 2 de expunere la radiatii iuliana1967 iuliana1967 daca din 1995 sunt incadrat la conditii deosebite de munca care corespund zonei 2 de expunere la radiatii, in ce an pot sa ma pensionez? (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare batranuslab batranuslab Minerii de la Crucea intră în fiecare zi la muncă, şase ore. Scormonesc prin maţele pământului să-şi facă norma zilnică de un metru cub de minereu ... (vezi toată discuția)