avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie limita de varsta si cumularea salariului cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie limita de varsta si cumularea salariului cu pensia. Ore lucrate in plus fata de contract.

Buna ziua,
Care sunt sanctiunile in cazul unui pensionar care cumuleaza pensia cu salariul, si care are contract de munca part time (4 ore) in cartea de munca dar el lucreaza 8 ore? Multumesc pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 15 Iulie 2024
Primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariaţi cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, se sanctioneaza de catre ITM cu cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată, fără a depăşi valoarea cumulată de 200.000 lei.
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns dar o ultima lamurire va rog. Cine plateste amenda, doar angajatorul ori ambii, atat angajat cat si angajator?
..si daca vor fi repercursiuni asupra angajatului, care sunt acestea? Multumesc anticipat!
Repercursiuni poate fi doar din partea angajatorului, nu a ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda angajare student strain Anne Georgelin Anne Georgelin Buna ziua, Stiti cumva care este amenda in cazul unui control (de la ITM sau IGI), atunci cand ai angajat un student cu drept de munca 4 ore, si acesta ar ... (vezi toată discuția)
Contract de munca part-time, ore suplimentare ( riscuri si sanctiuni ) Cristi3215 Cristi3215 Care sunt riscurile/sanctiunile pentru un angajator dar si un angajat daca in urma unui contract part-time , angajatul presteaza ore suplimentare foarte des ? (vezi toată discuția)
Bună ziua mam angajat la un chioșc și am program 2 zile lucrez ... basescu florentina basescu florentina Bună ziua mam angajat la un chioșc și am program 2 zile lucrez o zi libera în acele zile în care lucrez fac 12 ore cind mi sa făcut contract de munca ... (vezi toată discuția)