avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Control judiciar și valori falsificate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Control judiciar și valori falsificate

Bună ziua! Mă confrunt cu o situație juridică destul de complicată și complexă și aș avea nevoie de câteva sfaturi din partea dumneavoastră.

Tatăl meu care este vârstnic avea în casă niște bancnote euro de jucărie (bancnote cu inscripția prop copy, aceeași serie și culori diferite față de cele autentice). Într-un moment de neatenție amestecat bancnotele respective cu unele autentice pe care le avea în casă iar la câteva luni distanță de la acest eveniment a vrut să schimbe la un prieten o parte din valuta pe care o avea în casă, ducând la acesta două bancnote de jucărie.
Respectiv i-a spus că nu sunt autentice și astfel că nu a mai schimbat niciun ban.

Din cauza vârstei tatăl meu nu și-a amintit că ar fi pus banii de jucărie cu ce autentici și a crezut că a fost înșelat întrucât sumă de bani pe care o avea în casă provenea din vânzarea unui apartament.
Neștiind ce s-a întâmplat cu exactitate, l-am îndrumat să fac o plângere la poliție. În cadrul dosarului am fost interogată în calitate de martor.
La aproximativ cinci luni după declarația de martor mi s-a făcut o percheziție domiciliară. În cadrul percheziției domiciliare au fost găsite mai multe bancnote de recuzită. Acestea nu aveau legătură cu bancnotele tatălui meu fiind din cupiuri și monede diferite, iar motivul pentru care le deținem era acela că dețin o societate care se ocupă cu marketing, bancnotele fiind achiziționate online, legal cu intenția de a fi folosite în scopuri publicitare. Menționez că în acest sens dețin documente și facturi.

După percheziția domiciliara am fost dusă să dau o declarație unde mi s-a spus într-un mod destul de agresiv, de mai multe ori, că nu îi pot minții și că dacă vreau să plec acasă trebuie să spun că eu am locuit banii tatălui meu. Deși în prima parte a declarației scrisesem același lucru ca în declarația de martor, ulterior acestor intimidări am declarat ca eu am schimbat bancnote autentice în suma de 800 Euro cu bancnote de jucărie.

Ulterior am căpătat calitatea de inculpat fiind acuzată de punere în circulație de valori falsificate și participație improprie la tentativă la înșelăciune.

Ulterior percheziției domiciliare mi s-au ridicat laptopul și telefonul mobil și am fost plasată sub control judiciar cu interdicția de a părăsi limita teritorială a sectorului 1 și a județului Ilfov.
Între timp tatăl meu și-a amintit de ce s-a întâmplat și de faptul că amestecat bancnotele, și-a retras la notar plângerea, și a dat o nouă declarație în care a spus clar că el a fost cel care am amestecat bancnotele

Problemele sunt următoarele: legea prevede Exclusiv termenul de valori falsificate, acesta însemnând contrafăcute cu scopul de a înșela sau a induce în eroare. În speța mea este vorba de bancnote de recuzită care au toate înscrisurile și elementele necesare pentru a fi recunoscute ca atare. Mai mult decât atât nici o bancnotă nu a fost introdusă în circulație întrucât după ce tatăl meu s-a prezentat cu intenția de a schimba bancnotele la prietenul său iar acesta i-a spus că nu sunt autentice, tatăl meu le-a dus personal direct la poliție. Nu înțeleg cum poate fi vorba de punere în circulație în acest context.

Legat de telefonul și de laptopul ridicate, au fost făcute copii integrale ale datelor pentru a fi analizate, iar Aplicații de care nu au permis realizarea unor astfel de copii au fost inspectat în prezența mea de către organele de poliție iar ulterior s-a întocmit un proces verbal în care s-a specificat că nu au fost găsite date de interes pentru cauză. Întrucât în leptop aveam o mulțime de documente la care nu pot avea acces în lipsa lui iar telefonul îmi este imperios necesar am făcut mai multe cereri de constituire a dispozitivelor, conform prevederilor legale. Întrucât în leptop aveam o mulțime de documente la care nu pot avea acces în lipsa lui iar telefonul îmi este imperios necesar am făcut mai multe cereri de restituire a dispozitivelor, conform prevederilor legale. Nu am primit un răspuns la niciuna dintre aceste cereri și știu că mandatul pentru percheziția informatică expirat în luna mai. Există vreo altă metodă sau cerere prin care pot obține recuperare a dispozitivelor?

În privința controlului judiciar am făcut mai multe cereri pentru a mi se permite deplasarea pe întreg teritoriul României. Nici la aceste ce nu am primit un răspuns până la momentul de față. Mai mult decât atât mi-a fost prelungit control judiciar motivând use că nu s-a terminat de analizat conținutul datelor extrase din percheziția informatică.
Am făcut plângere împotriva Ordonanței și am cerut revocare a controlului judiciar și în subsidiar acordarea dreptului de a mă deplasa pe teritorul României. Cererea privind revocare a controlului a fost respinsă ca fiind nefondată iar cea privind teritorul României ca neîntemeiată Întrucât nu am depus probe. Ulterior am formulat o nouă cerere unde am atașat toate probele necesare cu precădere faptul că fiind administrator și unic asociat în societate trebuie să mă pot deplasa pe tot teritoriul României, însă tot nu primesc răspuns.

Avocatul îmi spune că trebuie să așteptăm și că nu avem mare lucru de făcut însă vreau să aud mai multe păreri.

Chiar nu este nimic de făcut ca să mi se răspundă la cereri? Nu se poate urgenta răspunsul? Nu există un termen prevăzut în care să primesc un raspuns?

Am tot trimis noi cereri și reveniri asupra lor însă am impresia că doar enervez procurorii prin aceste cereri însă nu știu ce altceva să fac.




Alte discuții în legătură

Infractiuni informatice mariuscostel mariuscostel Buna ziua. Am si eu o mare problema,dar si cateva dileme in acelasi timp. Pe data de 11 mai 2016,la ora 06.10,am avut \"onoarea\" de a primi in locuinta pe ... (vezi toată discuția)
Perchezitie la domiciliu ilegala ? mire9 mire9 Buna ziua ! In urma cu 2 saptamani , mi-a fost perhezitionata casa de vacanta deoarece acolo a dormit cateva zile se o cunostinta de a mea pe care procurorul ... (vezi toată discuția)
Perchezitie informatica user888 user888 Buna ziua, in urma perchezitiei domiciliare s-au ridicat doua laptop-uri. In procesul verbal scrie \\"Cele doua laptop-uri marca xx.. seria xx, au fost ... (vezi toată discuția)