avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Companie din România va face o achiziție ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Companie din România va face o achiziție intracomunitară

Buna ziua, o companie din România va face o achiziție intracomunitară de instrumente de scris (NU sunt BRFR!) de la un producator din Germania. Partida de marfa are 30-40 de colete, pe unul-doi paleti de marfa, in total sub 300 kg iar valoarea e de aprox 6000 euro. Producatorul le va expedia pe costul sau cu DHL (probabil camion+avion). In acest caz firma din Romania trebuie sa obtina cod UIT? Nici nu am sti ce date sa trecem la transportator - nu avem nicio idee pe unde intra in tara, daca vine terestru sau cu avionul etc etc! Poate fi o solutie sa impartim partida de marfa in 3 parti, fiecare dintre ele de valoare mai mica de 2000 euro (= aprox 10.000 lei)?
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

E-transport achizitii intracomunitare daniela.fiterau daniela.fiterau Cazul nostru: avem achizitii intracomunitare de marfa, zilnic, prin curier UPS sau DHL, care intra in tara , cu avionul. La HUb-urile celor 2 curieri, marfa ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale colete uk-ro pentru persoane fizice CHANEL CHANEL O persoana din UK trimite un colet cu haine - cadou -catre o persoana din Romania -e vorba de 5 piese de imbracaminte pentru uz personal -asta ca sa nu se ... (vezi toată discuția)
Despre achiztiile intracomunitare ale unei firme de transport marfa noua infiintata TighiceanuDragos TighiceanuDragos Buna seara. Am infiintat recent o firma de transport marfa (SRL-D) si sunt total nelamurit in legatura cu achizitia unui camion din Germania sau Olanda. Cum ... (vezi toată discuția)