avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum stabilesc o nouă plajă pt nr de facturare?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum stabilesc o nouă plajă pt nr de facturare?

Bună ziua! Cum stabilesc o nouă plajă pt nr de facturare? Prin declarația 394?
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2024
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin decizie:

Ordin 2634/2015:

24. Entităţile vor asigura un regim intern de numerotare a documentelor financiar-contabile, astfel:

- persoanele care răspund de organizarea şi conducerea contabilităţii vor desemna, prin decizie internă scrisă, o persoană sau mai multe, după caz, care să aibă atribuţii privind alocarea şi gestionarea numerelor aferente;

- fiecare document va avea un număr de ordine sau o serie, după caz, număr sau serie ce trebuie să fie secvenţial(ă), stabilit(ă) de entitate. În alocarea numerelor se va ţine cont de structura organizatorică, respectiv gestiuni, puncte de lucru, sucursale etc.;

- entităţile vor emite proceduri proprii de stabilire şi/sau alocare de numere ori serii, după caz, prin care se va menţiona, pentru fiecare exerciţiu financiar, care este numărul sau seria de la care se emite primul document.

25. Factura este document justificativ care stă la baza înregistrării în contabilitate a operaţiunilor economice.

Pentru operaţiunile economice pentru care, conform prevederilor Codului fiscal, nu există obligaţia întocmirii facturii, înregistrarea în contabilitate a acestora se efectuează pe baza contractelor încheiate între părţi şi a documentelor financiar- contabile sau bancare care să ateste acele operaţiuni, cum sunt: aviz de însoţire a mărfii, chitanţă, dispoziţie de plată/încasare, extras de cont bancar, notă de contabilitate etc., după caz.

26. Toate operaţiunile privind factura (întocmire, utilizare, arhivare, corectare, reconstituire) se efectuează conform prevederilor Codului fiscal şi ale Normelor metodologice de aplicare a
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2024
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare tipizate dona77 dona77 Stiu ca facturile, chiar si chitantele, nu mai au regim obligatoriu tipizat (se pot emite si intr-un format de calculator); la fel este si cu restul ... (vezi toată discuția)
O factura trebuie sa aiba neaparat si serie ? Caddy23 Caddy23 In categoria de profesii liberale, facturiile emitente trebuie sa aiba si serie, sau e suficient daca au numar. Daca pana acum am folosit si serie, pot sa ... (vezi toată discuția)
Factura fara serie si numar Lllalexa Lllalexa Buna ziua. Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: o firma elibereaza 3 facturi cu chitantele aferente catre o persoana fizica, insa nici pe facturi ... (vezi toată discuția)