va rog din suflet sa-mi spuneti ce consecinte poate avea pentru un conducator auto implicat intr-un accident rutier faptul ca victima depaseste 60 de zile de ingrijiri medicale in urma accidentului .
Anul trecut, in august 2009, tatal meu a fost implicat intr-un accident cu masina.
Cum s-a intamplat: tatal meu conducea autoturismul sau iar la iesirea dintr-o localitate, un copil a iesit in fuga pe sosea din partea dreapta iar tatal meu nu a reusit sa evite impactul. Accidentul s-a petrecut inafara localitatii, viteza cu care circula fiind 70 km/h (in zona nefiind limitari de viteza). Practic tatal meu nu a incalcat nicio regula de circulatie, nu consumase alcool, i s-au luat probe de sange.
In urma accidentului copilul a avut nevoie de ingrijiri medicale ce au depasit 60 zile. Politia a dat nup dosarului.
In urma cu cateva zileinsa, tatal meu a fost sunat de catre cei care se ocupa de caz si a fost anuntat sa se prezinte la politie saptamana viitoare deoarece ingrijirile copilului au depasit 60 de zile.
Ce se intampla acum, la ce se poate astepta tatal meu? Ar trebui sa angajam un avocat sau nu e nevoie, e necesar sa cerem efectuarea unei expertize pentru a se dovedi nevinovatia tatalui meu sau aceasta se face din oficiu?
Va multumesc anticipat si astept raspunsurile dvs.
Faptul ca numarul de zile de ingrijiri medicale este mai mare de 60, este de natura a atrage schimbarea incadrarii juridice a faptei in vatamare corporala grava din culpa si evident aplicarea unui regim sanctionar mai sever.
Pe de alta parte, atata vreme ca se poate dovedi ca tatal dumneavoastra nu se face vinovat de svarsirea infractiunii (deoarece a avut o conduita corespunzatoare si nu a incalcat nicio regula), numarul de zile de ingrijiri nu mai are absolut nicio relevanta!
Oricum, sfatul meu este sa va angajati un avocat specializat in drept penal pentru a verifica care este situatia dosarului. Nu lasati lucrurile sa degenereze, ar fi pacat!
S-a schimbat incadrarea faptei. Probabil asta vor sa ii comunice.
De la art. 184 alin. (1) s-a trecut la alin. (2) datorita depasirii celor 60 de zile de ingrijiri.
Eu nu mi-as face mari probleme, dar ar fi bine sa va angajati un avocat, pt orice eventualitate.
Nu mai e nevoie de nici o expertiza, fapta e aceeasi, doar ca urmarile au luat o turnura mai grava (infractiune progresiva).
Sincer scapati, doar politistii sa fie cretini, insa daca aveti ceva bani, incercati sa alinati familia intr-un fel printr-o suma simbolica. Identificarea persoanei o faceti prin procesele verbale.
Va multumesc tuturor pentru amabilitatea de a-mi raspunde!
Despre impacare amiabila nu poate fi vorba acum, s-au depasit 60 de zile de ingrijiri medicale, nici nu am dorit acest lucru, tatal meu este nevinovat, exista mai multi martori atat participanti la trafic, cat si persoane care se aflau in zona respectiva si in autoturism. Copilul era insotit de patinti, care parinti l-au lasat nesupravegheat. Cat despre bani tatal meu este pensionar si nu isi permite sa plateasca pe nimeni mai ales stiindu-se nevinovat. Reparatiile masinii le-a suportat el desi singura lui vina a fost ca se afla in locul si la momentul nepotrivit; Nu stiu daca in legislatia noastra exista si culpa sau vina pietonului implicat in accidente rutiere, insa vinovati sunt parinti copilului care si-au scapat copilul din vedere pe un drum european intre localitati unde viteza medie de depalsare a vehicolelor este 90-100 km/h.
Insa legislatia noastra este asa cum este iar Politia isi face si nu prea treaba!
Situatie se prezinta in felul urmator, tatal meu s-a prezentat luni la politie unde i s-a spus ca trebuie sa solicite o expertiza deoarece nu se poate stabili viteza pe care o avea in momentul producerii accidentului si deci nu pot spune daca este sau nu vorba despre culpa.
Eu nu inteleg atunci de ce se mai fac masuratori la fata locului si fotografii, stiu sigur ca au venit criminalistii si au facut masuratori. Viteza maxima cu care se poate circula in afara localitatilor pe drumuri europene este de 100km/h. Nu stiu cum se calculeaza viteza functie de urmele de franare (chiar as dori sa aflu), insa tatal meu avea in jur de 70 km/h. Nu cred ca urmele de franare la 100km/h sunt sensibil egale cu cele de la 70 km/h!
Un alt aspect de neinteles pt mine ar fi : daca s-a dat NUP initial iar acum se spune ca s-au depasit 60 de zile de ingrijiri medicale, ce relevanta are viteza?Daca tatal meu ar fi depasit viteza legala nu ar fi fost amendat pentru asta si s-ar mai fi dat NUP dosarului in prima faza?
Oare este posibil ca in urma masuratorilor efectuate la fata locului sa nu se reuseasca stabilirea vitezei sau doar unii pur si simplu nu au chef sa isi faca treaba ? O alta intrebare ar fi: expertiza nu se efectueaza tot pe baza informatiilor culese de la fata locului? O ultima rugaminte: exista o modalitate sa verific informatiile despre dosar online sau nu?
Va multumesc si astept cu mult interes sfaturile si opiniile dvs.
Toate cele bune!
Redobandire permis
exxelar
Buna ziua,
In urma cu un 1 an am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a victimei (55 zile de ingrijiri medicale), in urma ... (vezi toată discuția)