avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Confirmare renuntare la urmarirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Confirmare renuntare la urmarirea penala

Recent, am primit din partea Parchetului o ordonanta de renuntare la urmarirea penala, motivandu-se ca fapta nu prezinta un interes public. Aproape ca si uitasem ca in urma cu 2 ani, am dat o declaratie la politie in urma unei plangeri, pe care eu am considerat-o nejustificata. In afara de aceasta ordonanta, nu am mai primit nicio hartie. Am consultat portalul instantelor judecatoresti si am vazut ca imediat dupa vacanta judecatoreasca ma regasesc cu un dosar in care obiectul cauzei este "confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP)", iar ca parti (intimati) suntem trecute mai multe persoane inclusiv si persoana care a facut plangere. Completul este penal - camera preliminara. Intrebarea mea este: trebuie sa fiu prezent la acea sedinta ? Momentan nu a venit din partea instantei vreo instiintare. In cazul in care trebuie sa ma prezint, trebuie sa fac vreo intampinare ? Mai pot propune probe ? Am o dovada ca fapta respectiva nu aveam cum sa o comit, intrucat la aceea data figuram in concediu la mare. La vremea respectiva, am depus aceea dovada, dar nu inteleg de ce nu s-a tinut cont.

Intrebarea a doua este ca sunt pus sa platesc 50 de lei, cheltuieli judiciare. Cand trebuie sa platesc si unde ?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2024
AlexGM, utilizator

Alte discuții în legătură

Dosar urmarire penala gheil gheil Buna, intr-un dosar de urmarire penala ca parte vatamata am primit acasa o ordonanta de renuntare la urmarirea penala conform art. 318 alin. (1) din C. proc. ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Intrebare citatie intimat/intimati BordeianuGeorge BordeianuGeorge Buna ziua, am si eu o nelamurire si o oarecare teama, deoarece acum 3 zile am primit o scrisoare de la Parchet, cu urmatoarele date: \"s-a dispus fata de dvs, ... (vezi toată discuția)