avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vreau sa dau in judecata casa de sanatate sau cine a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vreau sa dau in judecata casa de sanatate sau cine a gresit

Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie extrem de neobisnuita. Lucrez de multi ani la aceeasi companie si acum cateva saptamani am aflat din intamplare ca eu de 9 luni nu mai figurez ca fiind asigurat medical, desi n-am intrerupt job-ul. Am solicitat la munca declaratia D112 pentru ca mi s-a spus ca daca acea declaratie nu a fost completata bine, voi aparea ca fiind neasigurat (precizez ca anul trecut s-a modificat numele firmei, dar fara interupere de contract sau ceva de genul) si sunt singurul de la munca in aceasta situatie. Nu-mi place deloc ceea ce se intampla, mai ales ca am aflat dintr-o intamplare (fara sa ajung la spital doamne fereste cu probleme grave). De la munca m-au asigurat ca declaratia este buna si dovada ca sunt angajat de mai multi ani am. Mi s-a mai spus la munca sa verific la casa de sanatate daca au primit banii. Nu inteleg cine este de vina si as vrea sa-i dau in judecata. E posibil asa ceva? As putea avea castig de cauza?
Cel mai recent răspuns: toteu_22 , utilizator 21:24, 17 Iulie 2024
Buna seara!
Se mai intampla uneori ca informatiile din D112 sa nu fie preluate corect in aplicatia de la CNAS. Daca angajatorul dvs. v-a eliberat o adeverinta din care reiese ca sunteti angajat,ca vi s-au retinut si virat contributiile si ca ati realizat stagiul de minim cotizare(adica puteti beneficia de concediu medical decontat CNAS) atunci totul este in regula. In ceea ce priveste CNAS au un "buton" pe care uita sa-l apese si sa importe datele din sistemul ANAF(declaratia 112). Ca sa va convingeti ca angajatorul este corect, va puteti face un SPV persoana fizica cu identificare vizuala cu (cautati pe internet detalii), iar din SPV generati o adeverinta si gasiti raspunsuri la intrebarile dvs (daca ati fost sau nu angajat).Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2024
ContabilGB, utilizator
In primul rand multumesc pentru raspuns. Am facut deja asta inainte sa vorbesc la angajator si sa-i cer Declaratia 112 si adeverinta de salariat, iar pentru persoanele de la CAS nu a fost de ajuns ce am extras eu de la ANAF. Pe mine ma deranjeaza tot balamucul asta pentru o greseala de-a lor. Nu prea e normal in anul 2024 cu atata inteligenta, lor sa le greseasca aplicatia si sa scoata persoane asigurate din sistem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat la o firma in faliment-asigurat? mezgageza mezgageza sunt angajat cu norma intreaga la o firma care este in faliment,nun lucrez de 2 ani,nu platesc nimic dupa mine dar nici nu am fost dat afara..deci \\"pe ... (vezi toată discuția)
Cnas neasigurată Cosminaelena22 Cosminaelena22 Buna ziua ,am 3 luni de când sunt angajata și știu foarte bine că șeful meu îmi plătește taxele deci la cnas par neasigurată ,puteți să îmi ... (vezi toată discuția)
În sistem apare că angajatorul nu a plătit cass în ultimele luni. cum trebuie să procedez ca să-mi plătesc singură? teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos un raspuns in urmatoarea situatie -in aprilie mi-am facut cont pe site-ul ANAF ,spatiul virtual si am vrut sa verific situatia ... (vezi toată discuția)