avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma care are domeniu principal agricultura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma care are domeniu principal agricultura

Buna ziua,
1. Pentru o firma care are domeniu principal agricultura si nu beneficiaza de facilitatile specific pt ca nu îndeplinește criteriile (cifra de afaceri etc.), un salariat incadrat cu minim pe ecomonie pt sectorul agricultura (3.436 lei) va avea un salariu net de aprox
2. 084 de lei, care este inferior salariului net min pe economie de 2.363 lei (aferent 3.700 lei de la 1 iulie 2024).
Legislatia face referire doar la salariul minim brut, astfel un salariat cf exemplului de mai sus este dezavantajat. Este correct asa?

2. Pentru o companie care are domeniu principal agricultura, salariul minim brut pt acest domeniu (3.436 lei) se aplica la toti angajatii companiei indiferent de functie sau doar la cei care presteaza efectiv munca in agricultura?

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

salariu minim net la 1 iulie 2024 NNicole NNicole Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Salariul minim brut garantat in plata la 1 iulie 2024 va fi de 3.700 lei, netul minim aferent ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! care este salariul minim in industria alimentara de ... panagroconta panagroconta Buna ziua! Care este salariul minim in industria alimentara de la 01 iulie 2024? Exista pareri diferite si as dori sa stiu legal care este. Multumesc! (vezi toată discuția)
Salarii in constructii potrivit oug 114/2018 mirela1984 mirela1984 Buna ziua! Am rugamintea sa ma lamuriti in privinta maririi salariului brut pt constructii. Mentionez ca am o I.I. cu domeniu principal de activitate - ... (vezi toată discuția)