avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Angajatorul trebuie sa asigure cărucioare ptr ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Angajatorul trebuie sa asigure cărucioare ptr pietrele mari de funerarii și crucile de piatră ...

La locul de munca pietrele mari de funerarii și crucile de piatră trebuie duse cu carucior manipularea la mina poate fii accidentala.
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2024
Magie1, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:22, 18 Iulie 2024
1. Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.

2. Angajatorului are obligatia sa asigure permanent conditiile tehnice si organizatorice avute in vedere la elaborarea normelor de munca si conditiile corespunzatoare de munca.
HG nr. 1051/9.08.2006 Cerintele minime de securitate si sanatate pentru manipularea manuala a maselor care prezinta riscuri pentru lucratori, in special de afectiuni dorsolombare mentioneaza:
-art. 4 Angajatorul trebuie sa ia masuri tehnico-organizatorice necesare sau trebuie sa utilizeze mijloace corespunzatoare, in special echipamente mecanice, pentru a evita necesitatea manipularii manuale a maselor de catre lucratori.
-art. 5 In cazurile in care nu se poate evita necesitatea manipularii manuale a maselor de catre lucratori, angajatorul trebuie sa ia masuri organizatorice corespunzatoare, sa utilizeze mijloace adecvate sau sa furnizeze lucratorilor aceste mijloace, pentru a reduce riscul pe care il implica manipularea manuala a acestor mase, luand in considerare elementele de referinta prevazute in anexa nr. 1
Anexele 1 si 2 stabilesc la concret, modul de abordare de catre angajator a manipularii maselor.
Gasiti legislatia aici: [ link extern ]
Echipamentele tehnice care se utilizeaza la locul de munca pentru manipulare mase se stabilesc in urma evaluarii riscurilor profesionale si a intocmirii planului de prevenire si protectie din domeniul ssm, avand in vedere prevederile din anexa 1 si 2 susmentionate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microbuze transport persoane fara acte kzsi77 kzsi77 Buna! Sotul lucreaza la o firma de transport persoane in oras. Patronul este asociat cu o persoana la care lucreaza si sotul meu. Acest sef mai mic (sa-l ... (vezi toată discuția)
Contractul individual de muncă poate înceta fără preaviz ... spatrascu96 spatrascu96 Contractul individual de muncă poate înceta fără preaviz în cazul în care angajatorul pune sănătatea în pericol angajatului? Prietena mea a ... (vezi toată discuția)