avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Microbuze transport persoane fara acte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Microbuze transport persoane fara acte

Buna!
Sotul lucreaza la o firma de transport persoane in oras. Patronul este asociat cu o persoana la care lucreaza si sotul meu. Acest sef mai mic (sa-l numim asa), are trei microbuze, din care doua deja nu mai functioneaza, doar cu rugaciuni, iar cel de-al treilea nu are acte, nici macar talon, dar de unde itp si asigurare. Sotul meu este obligat de seful lui sa lucreze pe aceasta masina, fara acte, si nu in ultimul rand fara nici o incalzire in masina. Sa nu mai vorbim de programul de lucru pe care il au. Doua zile lucreaza de dimneata de la 4:50 pana seara la 22:30, dupa care au doua zile libere.
Va rog sa-mi dati un sfat, la ce autoritate se poate apela pentru remedierea problemelor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:37, 13 Decembrie 2018
ITM
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.


Codul Muncii
Art. 40
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
......
b) sa asigure permanent conditiile tehnice si organizatorice avute in vedere la elaborarea normelor de munca si conditiile corespunzatoare de munca;
...

Art. 175
(1) Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligație în pandemie R. Hannafi R. Hannafi Buna seara. Mama mea lucrează la o firma privată de confecții. In aceasta perioadă de pandemie, angajatorul nu dezinfectează și nu are grija de ... (vezi toată discuția)
Am si eu o intrebare: stie cineva in ce acte normative sunt prevazute ... S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 Am si eu o intrebare: stie cineva in ce acte normative sunt prevazute obligatiile angajatorului in cazul in care in mediul de lucru este prea cald (gen hale ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract de munca Dumix1991 Dumix1991 Lucrez casier la mega image am c.i.m pe funcția de casier iar seful ma pune sa prestez munca de lucrător comercial(adică sa asez marfă pe rafturi si ... (vezi toată discuția)