avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masa succesorala incerta...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masa succesorala incerta...

Care ar fi prima faza pentru aflarea situației masei succesorale?
Recent a murit mama și stiu ca in urma mostenirii dupa parintii ei ea s-a intabulat doar cu casa părintească care i-a revenit ei de drept și terenul înconjurător. Ea a avut 3 frați dintre care numai unul a rămas în viață. Doar unul dintre frati a avut un copil și ceilalți 2 divorțați fără copii, mama având 3 copii.
În urma părinților lor au ramas un nr de terenuri extravilane ( finete + paduri), fiecare având drepturi egale și pentru care nu s-a făcut dezbatut succesiunea dupa moartea lor. În momentul de fata nu avem idee exacta asupra părții ei de mostenire și e posibil ca fratele rămas în viață sa-si fi însușit mult mai mult decât ii revenea în mod legal.
Care ar fi punctul de plecare pentru a dezbate masa succesorala lăsată în urma părinților mamei? Menționez ca moștenitorii legali principali sunt 3 surori ( copiii mamei) , un verișor ( copilul unuia dintre frati) și unchiul rămas în viață care e în vârstă și bolnav ( și care trăiește de mulți ani cu o femeie care nu s-a căsătorit și care are copii dintr-o relație anterioara) .
În urma unor extrase de carte funciara pt informare am descoperit ca un teren considerabil de care știam ca era și al mamei a fost intabulat pe numele fiului concubinei și a soției acestuia în urma unui act de vanzare cumparare.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2024
D-S-K, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare teren de catre urmasi ai coproprietarilor Toaderas Toaderas In urma dezbaterii succesiunii dupa bunici, mamei mele i-a revenit 1/3 din masa succesorala (teren extravilan in suprafata unica de 2,7 ha). Celelalte 2 treimi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cer ajutor in legatura cu urmatoarea speta: partaj ... Alma Voicu Alma Voicu Buna ziua! Cer ajutor in legatura cu urmatoarea speta: partaj succesoral si iesire din indiviziune definitiva, intre sotia supravietuitioare si cei 4 copii, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. mama mea împreună cu cei 3 frați rămași în ... Edy2020 Edy2020 Bună ziua. Mama mea împreună cu cei 3 frați rămași în viata ar dori sa vândă casa, terenurile și pădurea părinților ei. Problema este ca mai au 3 ... (vezi toată discuția)