avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara, locuim într-un bloc de 60 de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara, locuim într-un bloc de 60 de apartamente.Presedintele ...

Bună seara,locuim într-un bloc de 60 de apartamente.Presedintele acestui bloc susține ca a primit o oferta pentru a instala un easybos în spatele blocului pe 2 locuri de parcare destinate ori vizitatorilor ori pubelele pt reciclare.El acum cere acordul prin semnătura pentru a putea fi amplasat acest easybox.Intrebarea mea este :este nevoie de acordul 50+1 al locatarilor sau trebuie a tuturor ce locuiesc în el.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:08, 22 Iulie 2024

Articolul 38
(1) Fiecare proprietar din condominiu poate folosi, în condițiile acordului de asociere, atât spațiul care constituie bunul principal, cât și părțile comune, fără a aduce atingere drepturilor celorlalți proprietari și fără a schimba destinația clădirii.
(2) Părțile comune pot fi utilizate de către terți, persoane fizice sau juridice de drept public și/sau privat, numai ca urmare a hotărârii adunării generale a asociației de proprietari, adoptată cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu și cu acordul tuturor proprietarilor direct afectați de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosință sau de concesiune, semnat de președinte în numele asociației și avizat de cenzor/comisia de cenzori.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La parterul blocului este un supermarket care are reclama puna ... BAnca75 BAnca75 La parterul blocului este un supermarket care are reclama puna pe fatada blocului acoperind geamurile magazinului. Au voie acest lucru sau trebuie ca reclama ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun dogulrosu dogulrosu pot sa inchiriez un balconas aflat pe casa scarii la etajul 4?daca da in ce conditii? (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun lucians77 lucians77 Pt. inchiriere spatiu comun al asociatiei aste nevoie de aprobarea tuturor proprietarilor sau doar a 50+1 % dintre proprietari? (vezi toată discuția)