avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vanzare/avans on-line, dosar inselaciune si restituire ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vanzare/avans on-line, dosar inselaciune si restituire bani

Buna ziua!
Va rog o opinie/sfat in urmatoarea speta:
Am avut de vanzare o masina pe internet in care am specificat doar cu livrare si plata personala in Sibiu. Un domn din Ilfov s-a oferit sa o cumpere rugandu-ma sa o pastrez pt cateva zile pana vine sa o ia personal, mi-a propus sa-mi ofere un avans de 5% din valoarea masinii si am acceptat (mentiune ca el s-a oferit, nu eu am cerut avans, am si dovada digitala la discutie.) De asemena nu am semnat nimic nici fizic, nici digital, nici un contract de nici o natura.
La vreo saptamana ne-am auzit iar, insa intre timp din motive personale m-am ragandit sa mai dau masina pt moment, i-am transmis domnului, am si pus o parte din bani in contul lui,ca sa nu creada ca nu vreau sa-i mai dau urmand si rugandu-l sa mai astepte o luna pt restul de bani, pe care nu-i mai aveam din aceleasi motive pe care le aveam de prima oara, personale si de sanatate. Nu am avut de gand sa-l insel in nici un moment, mai mult decat atat am facut schimb de date din buletin,adrese etc, deci era chiar aberant sa-mi spuna ca am vreo strategie si ca doresc sa-l insel.
Mai apoi domnul acesta mi-a spus ca ii e teama si/sau ca el considera ca sigur il insel si a spus ca merge la Politie.
Eu i-am inapoit banii intre timp insa a fost totusi la Politie si probabil pana a intrat dosarul pe rol, am primit citatie pt audiere la Politie.
Acum, daca am platit suma totala in cont (cu dovada desigur si nr tranzactie de la banca) mai trebuie sa merg neaparat la Politie?
Daca nu ma duc deloc, este vreo prolema?
Daca merg, ce ar trebui sa am in atentie, ce pasi sau la ce trebuie sa fiu atent?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Țeapă de la constructor. am vreo șansă să-mi recuperez banii? MaryjaneTea MaryjaneTea Buna ziua, In data de 20 Octombrie 2017 am incheiat un contract de prestari servicii cu administratorul unei firme de constructii, acesta obligandu-se ca in ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu sulta mirceampk mirceampk Buna ziua, As dori sa-mi cumpar un apartament prin credit imobiliar. Proprietara vrea un avans de 10.000 de euro deoarece are o sulta pe care trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Am cumparat auto fara contract v-c si intermediarul nu vrea sa-mi dea banii inapoi după 4 zile. gabriela_maria gabriela_maria Actele toate sunt la mine. Omul a fost sincer. Mi-a spus ca nu are fiscal. In regula, nu are instrainat catre pe talon. I-am dat banii seara urmand sa facem a ... (vezi toată discuția)