avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, cum se plateste amenda contraventionale de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, cum se plateste amenda contraventionale de coproprietari? ...

Buna ziua, cum se plateste amenda contraventionale de coproprietari? Suntem 7 coproproprietari ai unui imobil energetic si Inspectoratul de stat in constructii ne-a amendat individual, pentru aceeasi abatere, pe fiecare dintre noi, desi este un singur imobil . Multumesc.
Daca v-a amendat individual, inseamna ca aveti fiecare un PV de contraventie. Unde e problema, achitati amenda conform PV.
Ideea este ca, fiind vorba de coproprietate, ar fi trebuit sa intocmeasca un singur proces-verbal de contraventie, cu o
singura amenda, care sa fie platita de toti coproprietarii, fiind vorba de aceeasi cladire.
Unde ati gasit dvs. aceasta precizare legislativa ? Amenzile se dau vinovatilor, care sunt persoane fizice individuale, in cazul acesta. Cititi cu atentie OG2/2001. Cladirile nu se amendeaza.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2024
latka, utilizator
Pe ce considerente vă bazați dle Cornel Vasile pentru a concluziona că răspunsul este off-topic și necesită moderare prin eliminare ?

Repet:

Ar fi de folos dacă ați preciza care a fost „abaterea” sancționată contravențional și temeiul juridic stipulat în PV.

Există o asociație de proprietari înființată pentru imobilul dvs. ?


Sunt informații necesare pentru a vedea dacă prevedrile OG 2/2001 sunt coroborate cu legea nr. 196/2018 sau cu legea nr. 287/2009 cu privire la Codul civil.
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2024
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in primul rand as dori sa va multumesc pentru raspunsul ... Dan Soroceanu Dan Soroceanu Buna ziua, In primul rand as dori sa va multumesc pentru raspunsul prompt si clar din 23.08.2021, privind intrebarea daca sticla de Nevada de pe fatada unui ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere neregulamentara fără proces verbal Iiordacha Iiordacha Buna ziua, Azi am trecut neregulamentar, paralel cu trecerea de pietoni la 5 metri. Nu au fost masini si nu am încurcat traficul. Am fost oprit și ... (vezi toată discuția)
Pv contraventie incheiat ilegal(?). tzuku51 tzuku51 la sesizarea mea la politie, ca un coproprietar a taiat un nuc fara acordul celorlalti coproprietari si fara autorizatie legala de taiere,asa cum prevede legea ... (vezi toată discuția)