avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se obtine sentinta definitiva si irevocabila de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se obtine sentinta definitiva si irevocabila de divort?

Am divortat, au trecut cele 30 de zile de la comunicare dar avocatul este e negasit...ce anume trebuie sa facem ca sa obtinem in fine stampila cu mentiunea"...definitiva si irevocabila?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:56, 31 Octombrie 2006
luati exemplarul original al sentintei, mergeti la instanta care a pronuntat-o, cu cerere (sa aprobe investirea si legalizarea) si taxa judiciara de timbru (6 lei) si timbru judiciar (0,3 lei).
daca nu aveti exemplarul original, mergeti la instanta, solicitati o copie a sentintei, apoi o dactilografiati.
dupa ce luati viza de la judecator pe cerere cereti dosarul de la arhiva, si il va trimite la biroul special pentru investire.
succes!
Multumesc mult de tot...totusi, ma vad nevoit sa insist: unde/de unde pot sa platesc si sa achizitionez timbrul respectiv(tot de la Posta?)Mai mult intr-un mesaj anterior mi s-a spus de judecatorul de serviciu...stiti cumva programul zilnic al acestuia si daca este posibil sa fiu reprezentat de altcineva(am o situatie delicata la serviciu iar de zi libera nici nu poate fi vorba)...?

Multumesc inca o data
B-) In completare. Ptr hot jud definitiva, se face o cerere prin care solicitati legalizarea sentintei ( hotararii) si investirea cu titlu executor a acesteia.Cererea trebuie sa fie aprobata de judecatorul de serviciu care de regula poate fi gasit dupa ora 10.Cam intre 10 si 13.(aproximativ). Domnule Presedinte,
Subsemnatul.........domiciliat in str.......nr.........etc.......localitatea, in calitate de parat/reclamant in dosarul civil nr......./ anul in contracdictoriu cu ......(Popescu Vasilica) in calitate de reclamant/parat in acelasi dosar,avad ca obiect divort, ce s-a judecat pe rolul judecatoriei ( sectorului.....Bucuresti sau orasului.......), va rog sa-mi aprobati legalizarea si investirea cu titlu executor a sentintei civile nr..........pronuntata in sedinta publica din data de...............de catre ..........judecatoria / tribunalul.............

Cu aleasa consideratiune,

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI........

Din cate stiu timbrul il poti lua de la judecatorie sau de la posta din incinta judecatoriei :P
B-) PS Daca totusi nu poti sa te invoiesti ca sa te reprezinti singur, poti fi reprezentat de un alt avocat.Simplu.:P
Daca au trecut cele 30 de zile si nici o parte nu a atacat sentinta,se poate cere LEGALIZAREA sentintei care va avea mentiunea ca este irevocabila.Sentintele de divort nu se investesc cu formula executorie.

Alte discuții în legătură

Cum obtin hotararea de divort pe care sa scrie definitiv si irevocabil? tatiana.m tatiana.m O sa fiu scurta, pentru ca s-a scris deja mult pe acest subiect, dar eu vreau sa fiu mai bine informata si pentru obtinerea unei hartii, nu cred ca am nevoie ... (vezi toată discuția)
Original titlu executoriu oti oti Cum pot obtine originalul unei hotarari judecatoresti avand in vedere ca imi este necesara in procedura executarii silite si nu am investi hotararea t cu ... (vezi toată discuția)
Sentinte divort si partaj ysis81 ysis81 buna ziua. In urma divortului si partajului am investit sentintele ca fiind definitive, am primit exemplarul cu stampila si timbru, dar oficiul de cadastru la ... (vezi toată discuția)