avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. In 2018 am dat in judecata casa de pensii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. In 2018 am dat in judecata casa de pensii Pitesti ...

Buna ziua. In 2018 am dat in judecata casa de pensii Pitesti si neavind bani sa angajez un avocat am incercat sa fiu eu propiu avocat, si anume. Am facut scoala profesionala de icenici trei ani , o zi carte si o zi practica de 8 ore la mumca si dupa care la sfirsit am primit un cec de 1200 de lei. Intre timp arhiva a fost data foc de cei cara raspundea de ea si anume Autobaza 1 pitesti care intre timp s-a desfiintat . Am diploma de profesionala si carnet de munca si am lucrat 5 ani in intrepinderea unde am facut practica. La proces am pierdut si in luna a 2 anul asta am facut din nou cerere la casa de pensii sa mi se dea dreptul de vechime la pensie unde di curtea a validat in 2015 . As dorii sa angajez un avocat sa ma reprezinte ca sa cistig vechimea la pensie. Mai pot face ceva? Va multumesc anticipat.
.
Cel mai recent răspuns: Bibi29 , utilizator 07:05, 28 Iulie 2024
Am inteles. Problema e alta . Am fost de dimineata la o avocata si mi-a spus ca nu pot sa mai dau in judecata casa de pensie pitesti intrucit am o decizie DEFINITIVA data de judecata si nu mai pot da in judecata casa de pensie. Care e adevarul? Pot sa mai dau in judecata sau nu caci vreau sa angajez un avocat la proces. Am sanse sau nu? Juridic ce raspuns pot primi.
Va mutumesc anticipat.
Este vorba despre " Autoritatea de lucru judecat" . Adica, un efect al hotărârii judecătorești, un principiu în virtutea căruia. un litigiu soluţionat printr-o hotărâre judecătorească nu mai poate forma obiectul unui nou proces având acelaşi obiect, aceeaşi cauză şi aceleaşi părţi.
M-am uitat azi pe sentinta procesului in care instanta a respins ca perioada de ucenicia scolii profesionale CF Pitesti sa fie trecuta vechime in munca si perioada de cotizare, si care instanta a respins cu drept de recurs in 10 zile fapt ce nu s-a intimplat. Deci pe conflite de munca. In aceasta situatie pot sa rejudec procesul? Mentionez ca procedul l-am avut in 2018 luna Mai. Va multumesc anticipat.
Nu este conflict de munca , ci un litigiu de asigurări sociale.

Daca veti promova o noua actiune cu acelasi obiect, aceesi cauza si aceleasi parti , atunci se va invoca exceptia autoritatii de lucru judecat, exceptia care daca va fi admisa conduce la pierderea litigiului.
Am inteles si atunci pot face altceva si anume dau in judecata casa de pensii Pitesti pentru nerespectarea deciziiei 18/2015 a ICCJ si deciziile lor sint respectate si recunoscute asa si decizia 18/2015 sa fie recinoscut. Alta solutie nu gasesc. sau poate dumneavoastra aveti o alta varianta. Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~