avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Liceul refuza sa imi elibereze diplomele dobandite ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Liceul refuza sa imi elibereze diplomele dobandite dupa 4 ani de studiu

Liceul refuza sa imi elibereze diplomele dobandite dupa 4 ani de studiu

Salut. Am 18 ani si am absolvit un liceu tehnologic de profil electric de unde ar trebui sa primesc certificatea profesionala de "tehnician in instalatii electrice". Liceul nu imi elibereaza diploma aceasta cat si celelalte astfel incat imi limiteaza locurile de munca doar la cele de "necalificat cu 8 clase". Din motivul ca "nu au venit, asteapta" secretara refuza sa imi dea diplomele dobandite. Am fost la inspectorat si am aflat ca secretara nu spune adevarul si pot ele fi eliberate plus ca solutiile mele ar fi sa fac scandal pana cand mi-le da de buna voie ori sa fac sesizare.

Parintii ma tot descurajeaza sa fac sesizare deoarece:

-"nu faci nimic cu sesizarea la inspectorat are pile si aia te mananca de viu"

-"ca oricum o dai in bara de prost ce esti"

-ca nu fac nimica cu birocratia din romania si ca inspectoratele intra in vacanta la sfarsit de iulie deci raman fara diploma pana in octombrie

-ca pana acum doar am fost o cheltuiala degeaba si nu am facut nimica(cum de mic am avut note mari nu se mai pot lauda cu asta la lume deoarece deja se stie despre mine)

Parintii nu ofera nici o alternativa decat sa se arunce in genunci si sa implore secretara sa imi dea diplomele. Dupa o sa se razbune pe mine ca "i-am facut sa se rusineze in fata lumii".

Cum pot retalia impotriva secretarei care nu-mi da diplomele?

Pot folosii inregistrarile audio drept dovada?

Pot face plangere la inspectorat pentru ceva de la inceputul anului scolar daca inca am inregistrari audio drept proba? Mai exact, diriginta ma jignea doar pe mine in timpul orei si instiga clasa sa rada de mine deoarece aveam par lung si barba cu toate ca nu eram singurul. Iar ceilalti radeau sa evite ca pe antrax, corijenta la materia ei. Altii aveau parul pana la coate in timp ce la mine abia trecea de umeri. Un coleg avea barba atat de lunga incat oricarui adult de-o varsta careia am spus ca e coleg cu mine, toti l-au poreclit "talibanu" deoarece avea "barba de taliban".

Iar secretara tipa la mine deoarece purtam borseta pana cand o dadeam jos si nu ma lasa in clasa in cazul rar cand intarziam la prima ora a orarului continuand sa tipe chiar si cand intram in clasa indiferent de ce imi spunea.


Tin sa mentionez ca atat secretara cat si diriginta se apropie de pensie avand peste 60 de ani.

Ce le poate face inspectoratul in cazul descris mai sus?

Cat timp sa ma astept ca ia tot procesul?

Diriginta spune ca pana luni e secretara, dupa intra in concediu. Poate fi asta adevarat?

Ce se va intampla cu diplomele mea daca nu le primesc pana cand intra secretara in concediu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 25 Iulie 2024
Daca nu va da diploma, sa va elibereze adeverinta de absolvire a cursurilor , specialitatea ... puteti sesiza ISJ / MInisterul Educatiei.
Cornel Vasile a scris:

Daca nu va da diploma, sa va elibereze adeverinta de absolvire a cursurilor , specialitatea ... puteti sesiza ISJ / MInisterul Educatiei.


Multumesc pentru atentie. Dar mi-ai putea raspunde la intrebarile de la sfarsitul textului?
Acele intrebari sunt detaliate si m-ar ajuta mult sa stiu mai multe detalii despre ele.
AndreiMarinescu9000 a scris:

...
Ce le poate face inspectoratul in cazul descris mai sus?

Cat timp sa ma astept ca ia tot procesul?

Diriginta spune ca pana luni e secretara, dupa intra in concediu. Poate fi asta adevarat?

Ce se va intampla cu diplomele mea daca nu le primesc pana cand intra secretara in concediu?


1. Doar poate sa le ceara dovada ca a emis diploma ..fara sanctiuni

2. Probabil pana in toamna cand reincep cursurile.

3. Poate fi adevarat , dar poate fi si minciuna...exact nu avem de unde sa stim

4. Diplomele vor ramane la unitatea de invatamant pana cand le veti ridica...
1. Iar daca arata ca nu mi-au emis diploma, ce face ministerul?

2. Te referi la proces penal sau la minister? Care ar fi consecintele procesului?

4. Cum pot face asta daca secretara e in concediu?
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Inspectoratul școlar este obligat, printr-o comisie special constituită, să asigure controlul sistematic al activității de întocmire, eliberare, păstrare și arhivare a actelor de studii, precum și a documentelor școlare la nivelul unităților de învățământ.

2. Eu m-am referit la procesul de eliberare, nu la un litigiu in fata instantei de judecata.

3. Pană la eliberarea fiecărui act de studiu prevăzut de lege, la cerere, se eliberează absolvenților din învățământul preuniversitar care au promovat un nivel de învățământ/examen adeverința.
Adeverințele se completează de către secretarul unității de învățământ și se semnează de acesta și de directorul unității de învățământ la care candidații au absolvit ultima clasă și se ștampilează.

4. Din cate stiu, in sectorul bugetar, pe perioada in care un salariat se afla in CO , atributiile acestuia sunt preluate de inlocuitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine elibereaza diploma de bacalaureat? mirelas mirelas Buna ziua ! Am si eu o problema la care v-asi ruga sa ma ajutati sa ii gasesc raspunsul .Fratele meu a urmat un liceu particular la sfarsitul ultimului an nu ... (vezi toată discuția)
Ma confrunt cu o problema legata se somajul absolventilor de ... cherub cherub Ma confrunt cu o problema legata se somajul absolventilor de liceu... Legea zice ca beneficiaza de ajutor de somaj absolventii care depun dosarul in tremen de ... (vezi toată discuția)
Diploma de bacalaureat scrisa gresit. Annamaria G Annamaria G Liceul unde am absolvit acum 10 ani nu imi elibereaza adeverinta de autenticitate a Diplomei de Bacalaureat (necesara pentru legalizarea diplomei) deoarece la ... (vezi toată discuția)