avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua. In urma cu o luna, am fost implicata intr-un accident rutier, in care, din pacate eu am fost vinovata - neacordare de prioritate unei masini. Prin urmare, mi s-a facut dosar penal, iar dosarul se afla la parchet. Din cate am inteles, solutionarea dosarului poate dura de la cateva luni pana la ani. Intrebarea mea este: daca nu-mi prelungesc perioada dovezii (din cate am inteles se poate merge la parchet si in urama unei cereri se poate prelungi dovada permisului), mi se vor scadea zilele in care eu nu am avut prelungita dovada? Sau, chiar daca acum nu am permis , nu se va lua in considerare acest lucru si, din momentul primirii deciziei, voi mai sta inca 6 luni? Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:28, 25 Iulie 2024
Articolul 103
(1^1) În situația prevăzută la alin. (1) lit. c) și d), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta, începând cu ziua imediat următoare celei expirării prelungirii valabilității dovezii înlocuitoare. În situația în care valabilitatea dovezii înlocuitoare a permisului de conducere nu a fost prelungită sau a fost eliberată fără drept de conducere, din perioada de suspendare prevăzută la alin. (1) lit. c) și d) se deduce perioada în care titularul permisului de conducere nu a avut dreptul de conducere, conform art. 97 alin. (3). Dispoziția privind suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se emite în termen de 5 zile de la data la care șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta a luat cunoștință de soluționarea procesului penal și se comunică titularului permisului de conducere în termen de 15 zile de la emiterea acesteia. În situația în care, la data la care se dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce, dreptul de a conduce este afectat deja de o altă suspendare a exercitării acestuia, perioada de suspendare care trebuie executată curge în continuarea perioadei de suspendare aflate deja în curs de executare.
Articolul 97
(3) Perioada în care titularul permisului de conducere nu are dreptul de a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai se consideră perioadă de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
[ link extern ]
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime, dosar penal clasat. pot rămâne fără permis 90 de zile? Supita Supita Buna ziua! Am si eu o intrebare! In urma unui accident rutier cu victime dosarul se claseaza. Pot ramane fara permis 90 de zile? Acum merg cu dovada (vezi toată discuția)
Buna ziua, in data de 10.02 mo-a fost reținut permisul in urma ... Azamo Azamo Buna Ziua, in data de 10.02 mo-a fost reținut permisul in urma unei tamponari cu victima. Dupa expirarea dovezii nu am cerut prelungire. Dosarul nu este inca ... (vezi toată discuția)
Restituire permis IoanaIoanaI IoanaIoanaI Buna seara! Daca mi s-a aplicat amanarea aplicarii pedepsei pentru conducerea sub influenta alcoolului, va trebui sa mai astept 180 de zile pentru a mi se ... (vezi toată discuția)