avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art.198 C.pr.pen
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art.198 C.pr.pen

Salut!Am si eu o problema voi incepe spunund ca este vorba de prietenul meu care lucreaza ca bodyguard la o firma din Bucuresti.S-a intamplat in urma cu mai bine de o luna si ceva,cand dintr-o altercatie a lovit un individ care facea scandal,acolo se afla si politia si vazand incidentul i-a luat datele si astazi ne-am trezit cu aceasta citatie.Este chemat in calitate de faptuitor,in cauza privind dosarul penal nr......Mi scrie ca in caz de neprezentare se vor aplica sanctiunile prevazute in art.198 C.pr.pen si ca dk nu se prezinta i se va emite mandat de aducere.Va rog sa ma ajutati ca sa stiu despre ce este vorba si dk avem nevoie de un avocat.
Cel mai recent răspuns: Ana20o9 , utilizator 10:32, 7 Februarie 2010
Avand in vedere calitatea in care este chemat, dar si tipul scurt de la savarsirea faptei,pana la primirea acestei citatii, dosarul este in faza de urmarire penala.
Colega mea nu v-a spus ca va fi amendat: art.198 prevede sanctiunea care ii poate fi aplicata, independent se pedeapsa din dosar, daca nu se va prezenta cand e citat.Dca nu se prezinta, va fi adus cu politia; calitatea in care este chemat nu este una din cele mai bune.Sa isi angajeze avocat si sa se prezinte in acea zi cu el
Este intocmit un dosar penal, deoarece este citat in calitate de faptuitor,in cauza privind dosarul penal nr..... Trebuie sa se prezinte pentru lamurirea cauzei. Urgent trebuie sa fie reprezentat de un avocat pe parcursul UP Pana la trimiterea in judecata mai este mult.Inscrierea in cazier se face numai cand exista o hotarare judecatoreasca definitiva. Sper sa nu ajunga pana acolo, deoarece nu va mai putea exercita activitatea de agent de paza.
Succes!
Intr-adevar , colega avokitten v-a informat depsre faptul ca prietenul dvs. este pasibil de amenda in caz de neprezentare in fata organelor penale. De aceea , pentru a se preintimpina aceasta, este indicat sa se prezinte la chemare.In privinta faptei comise, nu se stie ce anume vor decide organele penale, fapta urmeaza a se cerceta si a se strange probele necesare, pentru a se sti daca este cazul sa fie sau nu trimis in judecata.
Va multumesc tuturor pt timpul acordat!!Daca mai sunt sugestii va rog sa-mi scrieti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.198cpp cata75 cata75 am un srl din2007 si am primit o citatie de la politie\" in calitate de faptuitor.ce poate insemna asta.daca poate sa-mi zica si mie cineva.va multumesc ... (vezi toată discuția)
Plangere penala cypriotu cypriotu Subiect: plangere penala Buna ziua.Anul trecut am luat un card de credit de la la alpha bank in valoare de 4000 de ron.imediat dupa asta am ramas fara servici ... (vezi toată discuția)
Mi-a venit o citatie de la politie sa ma prezint la sectie. dercos dercos Ce inseamna art 198 C.P.P si Art. 176 alin 1,lit.e din C.C.P,si art. 171 alin.2 si 3 C.P.P? vreau raspunsuri detaliate va rog,sa le inteleg.multumesc. daca nu ... (vezi toată discuția)