avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este extrem de trist faptul ca onorabililor avocati li ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este extrem de trist faptul ca onorabililor avocati li se permite ...

Este extrem de trist faptul ca onorabililor avocati li se permite aproape orice, si se si folosesc din plin evident de aceste permisiuni. Exemplu, tata in divort, =vaca de muls. Pentru o singura aparitie intr-un proces ce a durat 4 minute, in care avocatul platit a trimis un coleg!! a incasat 10.000 lei!! desi facuse contract pentru intreaga speta, dupa aceea s-a retras, ca deh.. la noi se poate, in USA de ex nu te poti retrage decat prin judecata. si eu am ramas cu banii dati si cu o singura reprezentare de 4 minute! Am gasit alta 'societate respectabila' ce fara permisiunea mea au facut cotract pt. DOI avocati motivand ca asa fac ei, okay, si au cerut 28.000 lei pt un .. divort.Am achitat 15.000 de lei, dupa care ..s-au retras ca e prea complicat, in schimbul a celro 15.000 tot asa, parte din intreaga reprezentare pt ( 28.000 ) nu au aparut decat o singura data pentru conexarea unor dosare .NU a durat mai mult de 5 minute.A urmat o ordonanta presedintiala, initiata de dumnealor,pe care au pierdut-o si gata, Ori cred ca 15.000 pt o ordonanta si o conexare, dupa care SINGUREI s-au retras, nu e tocmai onorabil. Dar ce sa vezi, avocatii din Romania NU AU VOIE>??? sa se indrepte impotriva unui bun, coleg, si desi este clar ca am fost taxat muult peste limita bunului simt, nu am ce sa fac. Ce dragut domnilor avocati, nu? Tare sunt curios DACA primesc vreo 'solutie ' constructiva. Da, stiu, sesizare la barou, si aia cine o formuleaza, eu? Multumesc anticipat si cu tot dragul dar sper sa apara legi noi in care avocatul nu se poate retrage ca a dat de un caz mai usor si mai cu bani, sau ca pleaca in Maldive, sau..la o nunta!! Mi se pare de noaptea mintii asa ceva...nu mai vorbesc de libertatea de a ''taxa'' pana la cer..efectiv NE LI MI TAT! Daca un avocat iti cere un milion de dolari pentru ca ai trecut pe rosu, e dreptul lui si..prostia ta ca platesti. Ce frumos! Traiasca Romania , paradis pentru unii!
Eu am rezerve serioase ca ar fi adevărat.
Însă, se poate întâmpla asa ceva dacă mergi la firme cu foști miniștrii sau alte asemenea persoane.
Teoretic vorbind căci practic am clienți care îmi spun cât au achitat la mari firme de avocati și se cam plâng de mine care nu cer mult.Nimic nu ma enervează mai tare decât sa fiu comparat cu alții, oricare ar fi aceștia și aceasta se întâmplă inca din prima mea zi de avocatura.
Deci, 10 000 lei ar fi credibil dacă procesul este cu grad de dificultate dar 28 000 lei un divorț ma cam miră.
Pentru un termen...

Nu se poate înțelege cum sa se retragă avocatul pe.motiv ca este greu un divorț.
Sunt sigur ca ei chiar nu știu ce înseamnă un divorț greu.
Una peste alta, ambele sume ar obliga in mod normal ca avocatul angajat sa va ducă procesul pana la capat.
Însă, pot exista și excepții în contracte.

Deci, depinde cum ați avut contractul.
Aici apare chestiunea esențială pe parte juridică și doar avocatii angajați va pot explica cum și de ce s-au retras cu acoperire contractuală căci avocatii nu sunt zugravi sa nu mai aibă chef de o lucrare după ce au luat banii.

Sunt multe variante și nu are sens sa scriu foarte mult...Pot scrie vreo 500 de pagini pe această temă dar ar fi inutil.
Chestiunea se lămurește juridic cu contractul de asistență juridica în față.

București 2024
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Onorabile vinicultor, faptul că "omul" pretinde că i s-au cerut onorarii uriașe și apoi a fost abandonat nu înseamnă că el este la modul obiectiv "evident păgubit". Diavolul se ascunde în detalii: ce scrie în contractul de asistență juridică, ce fel de onorariu a fost convenit (pe toată lucrarea, pe pași procedurali, cu ora, dacă a fost convenit și un onorariu de succes), ce servicii a prestat avocatul în afara termenelor de înfățisare din instanță etc.

Sauvignon a scris:

Poate ar fi mai util ca, tocmai din respect pentru onorabila profesie, avocatii de pe forum sa explice in detaliu cum ar trebui sa procedeze omul (evident pagubit prin nerespectarea clauzelor contractuale!!!) in relatia cu baroul. Daca nu obtine vreo reparare macar sa inteleaga mai bine la ce se poate astepta in viitor.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Onorabile viticultor" este o exprimare nepotrivita in acest mediu. Dar nu e nevoie sa va cereti scuze. Altfel, "omul" este in mod evident pagubit atata timp cat avocatul a ramas cu banii, iar "omul" cu nimic. Orice relatie contractuala care se incheie in acest fel se numeste "TZEAPA", dl avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sauvignon nu este un nume de om,.ci de vin. Oare cât de potrivit este să folosim astfel de pseudonime în acest mediu?

În fine, vă mai explic o dată: "omul" nu este "evident pagubit" pentru că încă nu a dovedit paguba. El face niște afirmații care pot fi pură fantezie, pot avea un nucleu de adevăr, dar pot fi grosier exagerate ( de exemplu, în privința sumelor cam neverosimile) sau pot fi lipsite de informații esențiale. De exemplu, dacă a convenit taxarea cu ora și avocații respectivi au petrecut niște multe ore studiindu-i cazul, redactând cereri, întâmpinări, răspuns la întâmpinare, pregătind probele, discutând cu martorii, inclusiv răspunzându-i lui la nelămuriri, că nu e totul reprezentarea în instanță.

Așa că, într-un domeniu în care în mod natural fiecare justițiabil încearcă să.tragă spuza pe turta lui, să nu me grăbim să punem eticheta "țeapă" înainte de a fi cunoscut toate dovezil.

Sauvignon a scris:

"Onorabile viticultor" este o exprimare nepotrivita in acest mediu. Dar nu e nevoie sa va cereti scuze. Altfel, "omul" este in mod evident pagubit atata timp cat avocatul a ramas cu banii, iar "omul" cu nimic. Orice relatie contractuala care se incheie in acest fel se numeste "TZEAPA", dl avocat.

Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2024
Alexandru Surcel, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca fiecare justitiabil sa stie ce il asteapta trebuie sa intrebe si sa clarifice, asa cum am aratat deja, in contractul de asistenta juridica. In legatura cu baroul este deja tardiv.
Daca situatia prezentata mai sus este o problema de sesizat baroul sau daca este doar o neintelegere, noi nu avem cum sa stim. In toate cazurile, este nefericit modul de interactionare si faptul ca cele doua parti, in mod clar, nu s-au inteles.
Din motive care tin de respectul fata de persoana care a initiat topicul, nu voi detalia ce anume pare a fi altceva decat teapa. In toate cazurile, este nepotrivit sa numim teapa o situatie pe care o cunoastem doar dintr-un punct de vedere. Nu poti sa stii mereu valoarea unei monede uitandu-te doar la verso. Ar fi bine sa vedem ambele parti.
Inteleg deficientele de comunicare cu clientul in acest tip de business, de aceea regret situatia. Lucrurile pare ca s-au complicat, din ce vad si, daca tot complicat a fost redactata si intelegerea dintre parti, atunci este de inteles rezultatul. Mai adaugam si factorul emotional si aproape nu are cum sa iasa bine.