As vrea un sfat de la cineva specializat, va rog. Mama care a primit copilul in urma divortului poate impune tatalui, ca in programul de vizita, cand ia copilul, sa nu mearga in anumite locuri sau sa nu se intalneasca cu anumite persoane (in cazul de fata este vorba despre iubita acestuia), ii poate interzice sa nu se intalneasca cu ea cand are copilul la el? Va multumesc .
Buna ziua!
Daca , printr'o hotarare definitiva sis irevocabila , tatal a obtinut program de vizita cu luarea minorului de la domiciliul mamei , pentru ... o anumita perioada, e problema lui unde duce copilul, atata timp cat nu pune in pericol sanatatea si integritatea minorului.
Va spun asta pentru ca mi s'a intamplat si mie. Dar nu imi ducea copilul la una,
ci la mai multe , iar copilul, intors acasa, imi povestea. Am depus o reclamatie la politie si mi'au spus ca atata timp cat are drept de vizita ,poate sa ia copilul si in perioada cat il are in grija e liber sa'l duca unde doreste.:(( Ma durea sufletul cand copilul imi povestea, de multe ori erau si faze nerecomandate minorilor.
Deci, nu i se poate interzice. Si dv ati putea avea un iubit , cu care sa intentionati sa va casatoriti,dar care sa nu'i placa fostului sot .Nici el nu v'ar putea interzice. Fiecare are dreptul sa'si refaca viata:)
multumesc pentru sfat. exista o posibilitate, in cazul declararii copilului suferind e anumite afectiuni, tatal primeste dreptul de vizita doar in prezenta mamei.